02.04.2017 | Dominik Rejthar | Zápas

Předposlední Vítkovice výhrou ve Varnsdorfu přiživily naději na záchranu

Foto: Lukáš Zetek (mfkv.cz)
Varnsdorf – Cenné vítězství ukořistili v neděli fotbalisté Vítkovic, kteří navázali na poslední dobré výsledky a odvezli si z Varnsdorfu všechny body. Mužstvo ze Šluknovského výběžku naopak nebodovalo již podruhé v řadě.
55' Cennerazzo
42' Texl
74' Fiala
47' Richter
88' Durděvič
42' Mišinský
88' Mikula
90' Fiala
Sestavy
Porcal – Zieris (46. Richter), Neuberg, Lischka – Beránek, Daníček (70. Bílek), Zbrožek, Cennerazzo – Švantner (56. Rudnytskyy), Dordič, Durdević
Na lavičce: Samoel, Knejzlík, Kozma, Novotný
Trenér: Zdenko Frťala
Květon – Cverna, Matěj (76. Ondráček), Texl, Vaněk – Szotkowski (46. Juřena), Prajza, Mikula, Honiš – Mišinský, M. Kovařík (64. Fiala)
Na lavičce: Nemrava, Řezáč, Gebert, Hruzík
Trenér: Roman West a Ivan Kopecký
Rozhodčí: Váňa – Vít, Vodrážka • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 853

Komentář

Úvodní oťukávání mezi oběma týmy jako první protrhl svojí akci hostující Kovařík. Útočník Vítkovic se utrhl na pravé straně a prodral se až k brankáři Porcalovi, jenž vytáhl proti jeho střele z blízkosti výborný zákrok. Poté se do hry začal více dostávat Varnsdorf, jehož útočné snažení vygradovalo gólovou příležitostí. Rychlá akce Severočechů vyústila v zakončení Dordiče, jehož pokus z výborné pozice vyrazil gólman Květon. K míči se sice poté ještě dostal jeden z domácích hráčů, ale jeho zakončení skončilo nad brankou. 

První gól zápasu přesto padl ještě v prvním poločase. Vítkovičtí se nenápadně dostali dopředu a osamocený Jiří Texl se z blízkosti nemýlil a propálil Porcala.

Do druhého dějství oba trenéři udělali jednu změnu ve své sestavě, což prospělo více Varnsdorfu. Domácí po deseti minutách rozpoutali velký závěr v pokutovém území Vítkovic, kde se nejlépe zorientoval Gary Cennerazzo, který dotlačil míč mezi tři tyče. Vstřelená branka Severočechy nabudila a přicházely další šance. Rudnytskyy svojí ránou tvrdě prověřil gólmana Květona, střela Beránka orazítkovala tyčku vítkovické svatyně.

Hosté naopak vyčkávali na rychlé brejky, z nichž jeden využili. Vítkovičtí vystihli špatnou rozehrávku soupeře a celou rychlou akci zakončoval pohotový Matěj Fiala. Inkasovaný gól ještě více zvýšil křeč při akcích hráčů Varnsdorfu, z čehož nakonec mohla vzniknout kuriózní trefa. Lischka malou domů pořádně vystrašil nepozorného Porcala, který měl co dělat, aby ještě stihl zastavit míč před brankovou čárou. 

Hosté si ve zbytku duelu v poklidu pohlídali své vedení a odváží si na Moravu cenné vítězství.