25.04.2017 | Tereza Košťálová | Rozhovory

Ústecký bek Zeman: Výhra nad Prostějovem nás nakopla, určitě přinese své ovoce

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – V utkání 23. kola mezi týmy FK Ústí nad Labem a 1.SK Prostějov se štěstí přiklonilo na stranu domácích. Fanoušci Army se mohli těšit ze tří vstřelených gólů, ve dvou případech se do střelecké listiny zapsal Michal Zeman. Ústecký obránce se z vítězství velmi radoval a věří, že jeho tým výhra nakopne do dalších duelů a body se budou do tabulky jen načítat.

Zvítězili jste za tři body, jak byste duel zhodnotil?

S Prostějovem jsme potřebovali za každou cenu vyhrát za plný počet bodů. Věděli jsme, že Prostějov k nám přijede bránit a chtěli jsme hned na začátku překonat brankáře, což se nám nepodařilo. Naštěstí pro nás jsme gól vstřelili na konci poločasu a ve druhém poločase jsme si už vítězství pohlídali.

Ulevilo se vám v kabině po prvním jarním vítězství?

Na jaře se nám moc nedaří a nedáváme góly. V tom je hlavní příčina našeho neúspěchu. Výhra nad Prostějovem nás nakopla a určitě to přinese své ovoce do dalších zápasů.

Michal Zeman

Tým: FK Ústí nad Labem
Narozen: 18.08.1984
Pozice: Obránce
Výška: 177 cm
Váha: 75 kg
Předchozí působiště: Liberec

Váš trenér v ohlasu řekl, že se jednalo o povinné tři body...

Jednoznačně s trenérem souhlasím. Vítkovice se na nás v tabulce dotahovaly, a proto pro nás tři body byly velmi důležité.

Jak byste popsal své dvě trefy do černého?

Oba moje góly jsem dal ze standardní situaci, a to je mým posláním v této sestavě. Jsem rád, že jsem se prosadil, jelikož jsem nedal gól, ani nepamatuji. Ale hlavně, že jsme vyhráli, a to mě těší nejvíce.

S čím pojedete do Vítkovic, kde odehrajete 25. kolo Fortuna národní ligy?

Do Vítkovic jedeme s tím, že utkání musíme zvládnout. Ale bude to těžké.

Od 14. dubna 2017 jste absolvovali tři střetnutí. Jak se vám hrálo?

Nám hráčům se hraje lépe, když hrajeme častěji za sebou. Je pravda, že tolik zápasů za sebou bere hodně sil, ale my jsme se s tím poprali statečně.

45' Zeman
63' Moulis
83' Zeman
bez branek
47' Leibl
87' Miskovič
44' Alaverdašvili
59' Skwarczek
62' Malý
Sestavy
Zacharda – M. Zeman, J. Peterka, Pimpara, Leibl (54. Šnirc) – Kateřiňák, Martykán (84. Miskovič) – Moulis, Pouček (87. P. Výborný), Pícha – Jindráček
Na lavičce: Tvrdoň, Gilián, Vaněk, Procházka
Trenér: Jiří Skála
Neoral – Machynek (80. Hirsch), Malý, Schuster, Rus – Hladík, Alaverdašvili (69. Sečkář), Pančochář, Skwarczek, Fládr – Píchal (69. Čtvrtníček)
Na lavičce: Halouska, Zapletal, Elšík
Trenér: Petar Aleksijevič
Rozhodčí: Ginzel – Flimmel, Fišer • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 521