22.06.2017 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Pro nás je nyní úkolem sehnat brankáře, říká sportovní ředitel Army Pelc

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Po ukončení aktivní hráčské kariéry gólmana Zdeňka Zachardy je nyní na Stanislavu Pelcovi přitáhnout na sever Čech někoho, kdo se představí mezi třemi tyčemi. Sportovní ředitel FK Ústí nad Labem má v hledáčku tři jména, konkretizovat ale nechtěl. Během přátelských zápasů změří mužstvo pod vedením Jiřího Skály síly s ligovými mančafty jako Plzeň či Dukla Praha, v jednání jsou i pražští Bohemians.

Jak byste ze své pozice zhodnotil uplynulý soutěžní ročník?

Opět jsem se letos zamyslel nad tím, že podzimní část bývá zpravidla dobrá, avšak jaro je v Ústí nad Labem slabší. Je to o tom, kdo na ne příliš dobrých terénech chytne start. Prohru v Ostravě jsem čekal, následovala ale zbytečná domácí porážka s Opavou, kdy jsme si vytvořili podle mého názoru šest gólových šancí a prohráli jsme 0:1. Na klucích to potom sedělo a psychika hrála velkou roli. Jsem alespoň rád, že jsme sezónu ukončili vítězstvím. Tři body se počítají, kolem zápasu se rojily různé spekulace, ale to je tak každý rok, kdy se jedná o záchranu nebo postup. Zaslechl jsem i zaručené zprávy, že Frýdek-Místek nás porazí. Hráči se k utkání postavili dobře, i přes vyvinutý tlak střetnutí zvládli a zavřeli všem ústa.

Stanislav Pelc

Tým: FK Ústí nad Labem
Narozen: 31.10.1955
Pozice: Sportovní ředitel

Skvělé bylo i čisté konto Zdeňka Zachardy na závěr aktivní hráčské kariéry...

Je hezké, že jeho poslední zápas skončil vítězně a navíc bez inkasované branky. Trenéři s ním byli domluvení, že poslední utkání odchytá, a tak jsem rád, že mu zdraví v zápase vydrželo. Poděkujeme mu i před prvním domácím mistrovským utkáním. Pro nás je nyní úkolem sehnat brankáře, a tak kromě hráčů sháníme i gólmana. Tři jména v hledáčku máme, uvidíme, s kým se domluvíme.

Jaká panovala spokojenost s trenérem Jiřím Skálou?

Jiří Skála má smlouvu i na další rok a v týmu bude určitě pokračovat. Přinesl do mužstva opět něco jiného, konec konců ho všichni mohli vidět a slyšet u postranní čáry během zápasů. Fotbalem žije.

Bylo umístění v tabulce na osmé příčce zklamáním?

Mysleli jsme po podzimní části, že bychom mohli umístění vylepšit, ale jaro se nám až na závěr příliš nevydařilo. Podle mého názoru by nám slušelo umístění o jedno nebo dvě místa dopředu. Pouze mě mrzelo to, že jsme se pět kol před koncem sezóny obávali, že bychom mohli teoreticky hrát po dobrém podzimu o sestup. V těžkých chvílích ale kluci zabrali.

Jaká bude příprava na příští ročník?

Po individuální přípravě vše začne opět nanovo. V přípravě se utkáme s Plzní, pražskou Duklou a možná i Bohemians. Soupeři budou kvalitnější než v loňském roce.

Kdo bude v následující sezóně vaším největším protivníkem?

Mezi největší favority bude podle mě patřit Opava.

64' Vaněk
bez branek
67' Moulis
78' Kateřiňák
42' Vyskočil
67' Slaninka
Sestavy
Zacharda – L. Vaněk, Seidl (87. Pícha), Pimpara, Šnirc – Moulis, Martykán, Kateřiňák, D. Procházka (58. Pouček) – Miskovič (90+1. P. Výborný) – Jindráček
Na lavičce: Tvrdoň
Trenér: Jiří Skála
Prepsl – Ilko, Berežný, Spasojević, Švrček – Hykel, Byrtus (78. Fukala), Slaninka – Šumský, Vyskočil – Ševčík (81. Velička)
Na lavičce: Mihálek, Fertaľ, Hamšík, Šafner
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Franěk - Ratajová, Myška • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 478