05.08.2023 | Jiří Paýr | Zápas

Vyškov odvracel první porážku v sezoně, remízu s Vlašimí zachránil v nastavení

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova remizovali ve čtvrtém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ve Vlašimi 1:1. Už po třech minutách hry otevřel skóre z penalty gambijský útočník Středočechů Ebrima Singhateh, ve čtvrté minutě nastavení druhé půle pak vyrovnal Idjessi Metsoko. Moravané tak odvrátili první prohru v aktuálním ligovém ročníku, poprvé ale nezvítězili a v tabulce přišli o vedoucí příčku. Vlašim uhrála čtvrtý nerozhodný výsledek v řadě.
3' Singhateh (pen)
90+4' Metsoko
73' Singhateh
82' Hyský (trenér)
90+3' Biegon
39' Lahodný
90+2' Vintr
90+5' Traoré
Sestavy
Vágner – Heppner, Kričfaluši, Breda, Labík – Beran (39. Tavares), Onije, Šubert (59. Toula), Nogha – Singhateh (78. Biegon), Šmiga
Na lavičce: Kolář, Dostál, Janda, Šimeček
Trenér: Martin Hyský
Jícha – F. Štěpánek (80. Červeň), Lahodný (70. Lacík), Němeček (78. Ilko), Mafwenta – Souaré, Kanakimana (46. Touré), Vintr, Diallo (46. Eneme) – Bayo, Metsoko
Na lavičce: Borek, Traoré
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Trska – Machač, Pečenka • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 335

Komentář

Domácí Vlašim vstoupila do utkání velmi aktivně a již ve třetí minutě měla výhodu pokutového kopu, který s přehledem proměnil Ebrima Singhateh. O pár chvil později mohl tentýž hráč zvýšit vedení svého celku, ale proti byl brankář Jícha, který si tentokrát s jeho pokusem poradil. Netrvalo dlouho a oklepali se i hosté z Vyškova. Na pravé straně obrany Vlašimi zaspal Onije a málem toho využil Diallo. Vágner pohotově dokázal jeho šanci zneškodnit.

I přes intenzivní déšť se bylo na hrací ploše v prvním poločase na co dívat. S další šancí se přihnali po necelé půlhodině hry hosté, když vystřelil Metsoko, ale Vágner vytáhl skvělý zákrok a míč vyrazil. Odpovědí Vlašimi byla akce, kterou zakončil aktivní Šmiga, nicméně jeho tečovanou ránu pohotově vyrazil Jícha. I další šance patřila domácím, nicméně jihomoravský celek tentokrát podržel jeden z obránců, který zablokoval střelu mířící do odkryté branky.

Sedm minut před koncem první půle se domácím zranil záložník Beran a chvilkového oslabení málem využil Kanakimana, jeho gólové radosti se postavil do cesty Vágner. V nastaveném čase mohl Vlašim uklidnit navýšením vedení střídající Tavares. Brazilský fotbalista se zjevil sám před Jíchou, který vytasil fantastický zákrok a nohou zastavil míč mířící do branky. Do kabin tak domácí odcházeli s hubeným náskokem.

Hostující tým do druhého poločasu udělal dvě změny v sestavě a bylo to znát. Vyškov na svého soupeře vlétl a obrana domácích se musela mít na pozoru. Dlouhou dobu Středočeši odolávali bez výraznějších potíží a pak mohli sami udeřit. V 63. minutě posadil Toula míč na hlavu Singhateha, jeho pokus však zastavil opět výborný brankář Vyškova. Netrvalo dlouho a znovu se mohli radovat Vlašimští. Tavares se prokličkoval ve vápně k zakončení, ale střelu zablokoval skluzující obránce. Podobně skončila i další akce domácích.

S přibývajícím časem se zdálo, že Vlašim udrží své vedení a bude slavit premiérovou výhru v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Hosté však vrhli v nastaveném čase všechny síly do útoku a v poslední minutě se dostali k centru, který hlavou poslal do sítě Idjessi Metsoko a odstartoval ohromnou vlnu radosti na straně Vyškova. Naopak domácím připravil velmi studenou sprchu a čtvrtou remízu v řadě.