27.04.2024 | Petr Dejnožka | Zápas

Maškovu čtyřgólovou explozi odnesla Příbram

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Chrudimi v rámci 25. kola FORUTNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na domácím stadionu Příbram vysoko 6:3. Domácí sice po sedmnácti minutách prohrávali 0:2 po gólech Coňka a Čejky, poté ale začal úřadovat Lukáš Mašek. Teprve devatenáctiletý forvard prostřelil Melichara dvakrát před pauzou a dvakrát po změně stran a fantastickým výkonem zařídil výhru svého týmu.
20' Mašek
42' Mašek
62' Řezníček
71' Mašek
78' Mašek
85' Langhamer
2' Coňk
17' Čejka
88' Míka (vl)
30' Novotný
42' Mašek
16' Čejka
22' Fišl
33' Novotný
43' Hošek
Sestavy
Floder – Míka, Toml, F. Novotný (90. Borkovec), Kosek – Jan Řezníček – Skwarczek, Langhamer, Záviška (81. Kesner) – D. Látal (90. Bauer), Mašek (83. Zvolánek)
Na lavičce: Šerák, Koukola, Kutík
Trenér: Radek Kronďák
Melichar – Hošek, Jahić, Fišl, Čejka (64. Fall) – Coňk (78. F. Matoušek), Nečas – Dudl, Švestka (78. Brabec), Hudec – O. Novotný (64. Nkwinga)
Na lavičce: Melzoch, Andronikou, Antwi
Rozhodčí: Kvítek – Bureš, Líkař • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1070

Komentář

V Chrudimi se v prvním poločase děly pořádné věci. Již ve druhé minutě dostali hosté k dispozici standardní situaci na útočné polovině, po centru došlo k závaru, který se štěstím dostal do chrudimské sítě hostující Matyáš Coňk. Příbram prvních patnáct minut na hrací ploše vládla, ale ze své úvodní převahy nic další momentálně vytěžit nedokázala. Paradoxně, když otěže duelu převzala na svou stranu Chrudim, Felix Čejka obdržel ideální míč za domácí obranu a po nohou Flodera zdvojnásobil náskok Příbrami.

Druhá inkasovaná branka však Chrudim probudila ještě k silnější ofenzívě. A ta se vyplatila hned ve dvacáté minutě. Centr Látala z pravé strany usměrnil do příbramské sítě Lukáš Mašek, stejný hráč o dvaadvacet minut později usměrnil do branky střílený centr Daniela Koska a po půl hodině hry se tak v Chrudimi začínalo od nuly. Do konce poločasu se ještě oběma celkům podařilo zahrozit, rozdílový gól ale nepadl.

Po návratu z kabin však pokračovala herní dominance chrudimského týmu. Domácí měli tlak, který přetavili v obrat ve skóre po hodině hry, kde se z první trefil ukázkově kapitán Jan Řezníček a poprvé v duelu poslal chrudimské barvy do vedení. Zbytek zápasu si už Chrudimští zcela v poklidu pohlídali, navíc více jak tisícovku fanoušků potěšili i dalšími brankami.

Svoji hitparádu si rozjel útočník Lukáš Mašek, který se prosadil v zápase ještě dvakrát a dokončil tak skvělé sobotní dopoledne na čtyřech brankách. V 85. minutě ještě podtrhl obrat chrudimského celku z 0:2 na 6:2 osmou trefou v sezoně Daniel Langhamer, definitivní tečku za utkáním pak udělal vlastním gólem domácí Václav Míka! Domácí tak zůstali v kontaktu s čelními pozicemi, naopak Příbram se propadá tabulkou FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY níže.