27.04.2024 | Ondřej Černý | Zápas

Vlašim doma přehrála nováčka a po takřka měsíci se raduje z výhry

Foto: Kristyna Hejnova
Fotbalisté Vlašimi v rámci 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyhráli na domácím hřiště nad Kroměříží 2:0. Gólový účet byl započat až po změně stran, kdy se trefil hlavou Petr Breda. Druhou branku domácího týmu pak přidal Petr Heppner. Hosté sice zlobili vlašimskou obranu, vždy si ale vylámali zuby na brankáři Vágnerovi. Vlašim po skoro měsíci slaví výhru a posunula se na průběžné šesté místo, Kroměříž i nadále zůstává poslední.
54' Breda
75' Heppner
bez branek
27' Beran
44' Breda
64' Onije
86' Dostál
33' Machalík
43' Jaroň
53' Matoušek
55' Silný
56' Onda (trenér)
62' Houser
Sestavy
Vágner – Heppner (87. Kneifel), Breda, Planka, Kulhánek – Beran, Osuagwu, Vachoušek (61. Šubert), Onije (79. F. Dostál) – Kareem (46. Li. Pernica), Musil (61. Pikul)
Na lavičce: Kolář, Biegon
Trenér: Martin Hyský
J. Dostál – Zavadil, Cupák, Houser (90. Chwaszcz), Silný – T. Matoušek (90. Kiška), M. Jaroň (68. Hrdlička), Fulnek, Kudela (68. Dočkal), Oulehla (79. Wala) – Machalík
Na lavičce: Gergela, Vincour
Trenér: Martin Onda
Rozhodčí: Všetečka – Černoevič, Šafránková • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 350

Komentář

V rámci 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY osmá Vlašim doma přivítala poslední Kroměříž a toužila, že po takřka měsíci pozná, jak chutná vítězství. Nováček soutěže na tento pocit čeká ještě o tři týdny déle.

Opatrný úvod přetrhl až hostující Jan Silný, který rychlou střelou poprvé v utkání protáhl domácího brankáře Vágnera. Přesně po čtvrthodiny hry měla Kroměříž další šanci, když šla do brejku tři na jednoho. Celou akci na sebe vzal Michal Cupák, jehož zakončení opět vytěsnil Vágner mimo tři tyče své branky. 

Po polovině prvního dějství začali zlobit i domácí hráči. Nejprve Planka zajímavou střelou zpoza vápna vybojoval roh. Po něm hlavičkoval Petr Breda těsně vedle branky Hanáků. Zbytek prvního poločasu už nabídl pouze žluté karty. Rozhodčí Všetečka vytáhl rovnou čtyři, po dvou na každé straně.

Okamžitě po změně stran se do obří šance dostal hostující forvard Silný, který šel sám na brankáře Vágnera, ale ani tentokrát si na jednadvacetiletého brankáře nepřišel. Za neproměněnou šanci přišel na druhé straně trest. Domácí vybojovali výhodu rohového kopu, po němž se znovu do hlavičky dostal Petr Breda a tentokrát již poslal míč do sítě a svůj tým do vedení!

Hosté zlobili i po inkasované brance. Po hodině hry se do dobré střelecké pozice dostal kousek za vápnem Kudela a domácí strážce branky tentokrát vytěsnil míč nad břevno své branky. Domácí pokračovali v solidní produktivitě, když na středu hřiště vybojoval míč Petr Heppner. Dostál jeho první ránu ještě dokázal vyrazit, s dorážkou si ale neporadil a domácí odskočili do dvougólového náskoku.

Další průběh utkání už branky ani větší příležitosti nepřinesl, a tak Vlašim po skoro měsíci vyhrála a průběžně se posunula na šestou příčku tabulky. Hanácká Slavia zůstává pět kol před koncem i nadále poslední.