27.04.2024 | Aleš Strouha | Zápas

Překvapení na Julisce! Sigma B vyhrála 3:0 a zdramatizovala boje na čele tabulky

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté pražské Dukla překvapivě padli v rámci 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na domácím stadionu 0:3 s rezervou olomoucké Sigmy a z prvního místa mají už pouze jednobodový náskok na druhý Vyškov. Za Hanáky pálili v první půli Jan Fortelný, záhy po něm Dele Israel a ještě před změnou stran se trefil i Yunusa Muritala. Rezerva Sigmy vyhrála popáté v řadě a posunula se na průběžné třetí místo.
bez branek
7' Fortelný
11' Israel
32' Muritala
58' Ludvíček
81' Vondrášek
70' Mikulenka
Sestavy
Šťovíček – Vondrášek (86. Holiš), D. Hašek, Peterka, Ludvíček – Kozma – Douděra (46. Špatenka), J. Hora, Barac (46. Matějka), Moulis (46. Hrubeš) – Mešanović (46. Ullman)
Na lavičce: Rada, Lehký
Koutný – Slavíček, Dohnálek, Cahel, Elbel – Navrátil (46. Hadaš), Israel (46. Amasi), Fortelný, Singhateh (67. Fabiánek) – Mikulenka (80. Judas), Muritala (90+1. Nguyen)
Na lavičce: Trefil, Jaja
Trenér: Tomáš Janotka
Rozhodčí: Ulrich – Leška, Kotalík • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 1541

Komentář

Do zápasu dvou týmů s nejlepší jarní formou vstoupili jednoznačně lépe hráči z Moravy, kteří se velmi snadno dostali v úvodu utkání do dvoubrankového vedení. Již v 7. minutě hry se ve středu pole dostal k balonu Jan Fortelný, jehož přízemní střela zpoza vápna zapadla přesně k tyči brány bezmocného brankáře Šťovíčka.

O dvě minuty později se dostal domácí stoper Peterka pod tlak protihráče a při snaze zahrát hlavou malou domů hodně vystrašil Šťovíčka, který musel vysoký oblouček mířící pod břevno vyškrabávat na rohový kop. Po něm sice hosté bránu Dukly neohrozili, ale jen o pár desítek vteřin později to bylo již 0:2. V probíhající 11. minutě fotbalisté Olomouce rychle zakombinovali a uvnitř vápna se k míči dostal Dele Ola Israel a také jeho zakončení skončilo v síti.

Domácí v dalším průběhu první půle sice hodně drželi balon, avšak k ohrožení brány soupeře se dostávali jen velmi sporadicky. V 31. minutě střílel z dobré pozice hostující Mikulenka a jeho pokus domácí gólman vyrazil na tyč. Po následném rohu pak hosté přidali třetí gól, když se lehkou tečí na přední tyči prosadil Yunusa Muritala.

Druhý poločas přinesl očekávaný průběh. Domácí fotbalisté se sice snažili a chtěli dát kontaktní gól, proti pozorně bránícímu soupeři se jim ale vůbec nedařilo. Dlouhé minuty se bojovalo především ve středu pole a šance nepřicházely ani na jedné straně. Domácí se dostali do několika málo střeleckých pozic, ty všechny byly ale zblokované a gólman Koutný si tak nepřipsal žádný zákrok. Nejblíže ke gólu tak byli znovu hráči Olomouce, když tvrdou přízemní ránu Muritaly v 85. minutě nohou vyrážel gólman Šťovíček. Gólu se fanoušci na Julisce již nedočkali a zápas tak skončil výhrou béčka Sigmy Olomouc 3:0.