03.03.2024 | Aleš Strouha | Zápas

Prostějov v premiéře pod Kučerou neuspěl, Hanáky deklasovala Sparta B

Foto: sparta.cz
Fotbalisté Prostějova v 17. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY utrpěli na Žižkově od rezervy pražské Sparty debakl 0:4 a v premiérovém soutěžním zápase pod novým trenérem Radimem Kučerou prohráli. V prvním poločase se dvakrát trefil Michal Ševčík, na kterého v závěru navázali střídající Daniel Michl a Lukáš Penxa. Pražané v lize zvítězili potřetí v řadě a Prostějovu v tabulce odskočili na pět bodů. Naopak Hanáci podruhé za sebou nebodovali a zůstali poslední.
7' Ševčík
15' Ševčík
85' Michl
87' Penxa
bez branek
25' Okeke
45+2' Šiler
61' Uhrinčať
81' Ševínský
82' Ševčík
39' Bartolomeu
81' Malec
Sestavy
Surovčík – Uhrinčať (88. Jedlička), Ševínský (83. Stárek), Večerka – Váňa, Horák, Okeke (88. Jonáš), Penxa – M. Ševčík, Šiler (83. D. Michl), Rus (70. Hranoš)
Na lavičce: Nalezinek, Šilhart
Trenér: Luboš Loučka
Vejmola – R. Látal (85. Jamiu), Bednár, Harušťák, Rudzan – Habusta, Bartolomeu (77. Zapletal) – Slaměna (66. Matocha), Šimek (66. Koudelka), P. Jaroň (77. J. Matoušek II) – Malec
Na lavičce: Mucha, Štěrba
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Volek – Líkař, Malimánek • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 531

Komentář

Souboj dvou nejhůře postavených týmů F:NL začal lépe pro domácí béčko pražské Sparty. Tým trenéra Luboše Loučky se již v 7. minutě dostal do vedení, když se povedenou přízemní ranou prosadil Michal Ševčík. Hned o pár minut později se do další slibné šance dostal Šiler, avšak pokus o kličku brankáři mu nevyšel a stav zápasu se tak nezměnil.

Po patnácti minutách hry to bylo ale již 2:0 pro domácí. Po skrumáži ve vápně se míč odrazil znovu k Michalu Ševčíkovi a ten povedenou střelou levačkou podruhé překonal brankáře Vejmolu. Hosté mohli odpovědět ve 27. minutě, kdy se po centru Látala dostal k hlavičce dlouhán Tomáš Malec. Brankář Sparty Jakub Surovčík ale skvěle zakročil a míč za svá záda nepustil. V samotném závěru poločasu pak mohli domácí navýšit své vedení, střelu Daniela Ruse ale Vejmola bravurně vyrazil a z dorážky zamířil Šiler jen nad bránu.

Mladíci Sparty si po změně stran počínali velmi zkušeně a svého soupeře prakticky k ničemu nepouštěli. Dlouhé minuty se hrálo na polovině Prostějova, a i když žádné velké šance nepřicházely, mohli být domácí spokojeni. Až po hodině hry se hosté osmělili, avšak střely Látala i Slaměny mířily jen nad bránu.

Domácí o své výhře definitivně rozhodli v závěrečné desetiminutovce. Nejprve v 85. minutě od břevna odraženou střelu Hranoše dorazil do brány střídající Daniel Michl a o dvě minuty později se pak krásnou přízemní střelou z velké dálky prosadil také Lukáš Penxa. Béčko Sparty tak do jarní části sezony vstoupilo zaslouženou výhrou 4:0 nad Prostějovem.