17.04.2024 | Karel Jedlička | Zápas

Rezerva Sparty na Žižkově pěti góly smetla Příbram, dvakrát se trefil Šiler

Foto: sparta.cz
Fotbalisté B-týmu pražské Sparty zvítězili v 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na Žižkově nad Příbramí vysoko 5:1. Dvě branky si připsal Radek Šiler, jednou se prosadili jeho spoluhráči Matyáš Jedlička, Petr Hodouš a Lukáš Penxa. Za hosty pouze po půlhodině hry snižoval Jiří Hudec. Sparta vyhrála třetí z posledních pěti zápasů a v průběžné tabulce se dostala před Příbram na sedmé místo. Středočeši jsou o skóre osmí.
11' Šiler
21' Jedlička
60' Hodouš
69' Šiler
81' Penxa
32' Hudec
45' Šiler
49' Vydra
87' Uhrinčať
16' Jahić
Sestavy
Surovčík – Uhrinčať, Lilling, Jedlička – Hodouš (79. Váňa), Vydra, Okeke (37. Jonáš), Penxa – Mokrovics, Šiler (79. Šilhart), Rus (63. Michl)
Na lavičce: Nalezinek, Stárek
Trenér: Luboš Loučka
Melichar – Hošek (83. Krch), Jahić, Fišl, Dudl (64. Coňk) – Nečas, Švestka (83. Gornický), Hušbauer, Hudec (64. Hašek), Andronikou (64. Čejka) – Fall
Na lavičce: Babka, Antwi
Rozhodčí: Starý – Dobrovolný, Černoevič • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 421

Komentář

Sparta otevřela duel celků ze středu tabulky před zraky trenéra A-týmu Letenských Briana Priskeho vedoucím gólem v 11. minutě, kdy střílený centr velmi aktivního Penxy od levé postranní čáry usměrnil zblízka do sítě lehkou tečí Radek Šiler. Na rozhraní druhé a třetí desetiminutovky měli domácí sérii tří rohů a už po prvním zakončoval nebezpečně Mokrovics. Prosadili se ale až o chvíli později, Matyáš Jedlička přes houštinu těl dorazil ránu Patrika Vydry.

Ve 32. minutě Příbram snížila. Vydra laxní rozehrávkou uprostřed šestnáctky odrazil míč o napadajícího Jiřího Hudce kuriózně do sparťanské brány. V nastavení mohl znovu zvýšit z rychlého brejku Mokrovics, jeho křížná střela se otřela o tyč.

Do druhé půle vstoupili velkým náporem hosté. Na Jahićův dalekonosný pas si naběhl Fall a prudkou ranou z úhlu prověřil Surovčíka. Následovaly tři rohy v řadě a dvě Fallovy hlavičky do ochranné sítě. Po deseti minutách se Sparta z tlaku vymanila a Melichar s námahou vyškraboval Mokrovicsovu křížnou ránu.

Po hodině hry se Pražané prosadili podobně jako v prvním poločase hosté. Melichar při odkopu od brány trefil hlavu napadajícího Petra Hodouše , od které se míč odrazil do sítě.

Po pravé straně následně unikl Penxa a jeho zpětnou přihrávku uklidil bombou z penaltové značky pod břevno Radek Šiler. Ten tak zaznamenal při sedmém startu po příchodu z Admiry šestý gól. Melichar pak zneškodnil další technickou střelu dorostence Mokrovicse a až po zpětné přihrávce střídajícího Šilharta do rozhozené obrany uzavřel skóre chladnokrevně Lukáš Penxa.