17.04.2024 | Jakub Holínka | Zápas

Vyškov i přes červenou kartu porazil Prostějov a zvítězil podruhé v řadě

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova ve středečním zápase vloženého 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zdolali v Holici Prostějov 1:0 a stejně jako v sobotu proti Chrudimi naplno bodovali. MFK hrál od konce prvního poločasu bez vyloučeného kapitána Filipa Štěpánka, vítězství mu však krátce po přestávce zařídil Guinejec Abdoulaye Sylla. Vyškov si v průběžné tabulce pojistil druhé místo, Prostějov po dvou utkáních prohrál a zůstal v sestupovém pásmu.
bez branek
48' Sylla
56' Malec
60' Matoušek
28' Sylla
42' Štěpánek
Sestavy
Mucha – R. Látal (84. Zapletal), Štěrba (72. Slaměna), Bednár, Harušťák – Habusta (72. Matocha) – Bartolomeu, P. Jaroň (59. Jamiu), Koudelka, J. Matoušek II – Malec
Na lavičce: Vejmola, Rudzan, Mach
Trenér: Radim Kučera
Borek – Aberkane (84. Němeček), Straalman, Ab. Sylla, Ilko – Mafwenta, F. Štěpánek, Eneme (84. Lahodný) – Diallo (69. A. Svoboda), Fomba (90. Delferriere) – Krollis (84. Bayo)
Na lavičce: Derka, Ramathan
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Černý – Podaný, Dohnálek • Stadion: Stadion 1.HFK Olomouc • Diváci: 380

Komentář

Oba týmy začaly opatrně. Následně zahrozil Sylla, který se do míče opřel ze střední vzdálenosti, jeho střela ale prolétla pouze nad brankou Muchy. První velkou šanci zápasu si vypracovali hosté. Eneme z protiútoku vysunul do samostatného úniku Fombu, jenže ten mířil pouze do prostějovského brankáře. Na druhé straně hlavičkoval po centru Koudelky Matoušek, Borek míč letící do horního rohu branky vyrazil.

Na konci prvního poločasu předvedl ostrý zákrok kousek od půlící čáry vyškovský kapitán Štěpánek. Rozhodčí Černý mu ukázal rovnou červenou kartu a Jihomoravané tak dohrávali v deseti. Navzdory oslabení však v úvodu druhé půle udeřili. Po volném kopu do vápna a několika odrazech se k balonu dostal důrazný Abdoualye Sylla a zblízka překonal bezmocného Muchu.

Vyškov se po vstřeleném gólu zatáhl a přenechal aktivitu domácím. Těm se v 63. minutě málem podařilo vyrovnat, Borkovi při hlavičce po rohovém kopu pomohla tyč. Hlavou to poté zkoušel také Bednár, míč ale poslal nad břevno hostující branky.

V samém závěru utkání mohl ještě srovnat střídající Abdoulkarim, jeho střelu zevnitř pokutového území si ale Borek pohlídal a vytěsnil ji na roh. Vyškov naopak mohl přidat druhou trefu po individuální akci Delferriera, ta nicméně skončila zakončením vedle prostějovské brány.