28.04.2018 | Radek Barkman | Zápas

Sokolov vyloupil Strahov, tři body trefil Kosak

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Praha – Fotbalisté Olympie Praha pokračují ve své černé sérii porážek, když další připsali v nepříliš záživném duelu proti Sokolovu. I když měli hosté v první půli hodně šancí, prosadili se po nenápadné akci Kosaka až krátce po návratu na trávník a ve zbytku zápasu už těsný náskok podrželi.
bez branek
48' Kosak
89' Jukl
36' Přeučil
78' Vávra
83' Glaser
87' Mejdr
Sestavy
Stejskal – Moulazimis, Rothe, Liener (53. Michlík), Broukal – Verner, Frizoni, Jukl, Giditz – Hejný, Ruml (79. Fišl)
Na lavičce: Soukup, Žežulka, Novák
Trenér: Motti Ivanir
Bolek – Hlavatý (66. Machek), Kosak, Vávra (84. Strada), Glaser – Čermák, Mejdr, Mráz, Jakub Dvořák II. – Přeučil (73. Silný), O. Ševčík
Na lavičce: Belaň, Rychnovský
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Rozhodčí: Mrázek – Polák, Batík • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 207

Komentář

Domácí vstoupili do utkání o něco málo lépe a měli i první příležitost, kdy se útočník Hejný řítil sám na bránu, ale doběhl ho Mráz a v pádu mu v poslední chvíli sebral šanci. Svým zákrokem nakonec poslal míč těsně vedle branky. Na druhé straně prakticky z protiakce také mohlo udeřit. Centrovaný míč se snášel na malé vápno k Vávrovi, který měl dost prostoru i času k zakončení, leč poslal míč mimo.

Ve zbytku první půle tlačil Sokolov a místy se i snadno dostával k ohrožení branky Jana Stejskala. Kosakova levačka napálila míč vysoko nad z dobré pozice, vzápětí pak Moulazimis zaváhal při obranné činnosti, balon propadl k Přeučilovi, ale ten už byl ve velkém úhlu a jen ho stačil posunout podél lajny vedle. V závěrečné šanci první půle pak Glaser neuspěl s technickým obstřelem a Stejskal opět úspěšně zasáhl.

I začátek druhé půle přinesl stejný obrázek hry. S tím rozdílem, že tentokrát se Baník dokázal prosadit. A po všech vyložených šancích bylo překvapivé, že se gól zrodil po zcela nenápadné akci. Ševčík rozjel útok, posunul balon do pravé strany k lajně na Jana Kosaka, který si ho navedl na střed a odcentroval do vápna. Tam ho nikdo nezasáhl a míč doskákal až k tyči, od níž se odrazil za brankovou čáru.

Zbytek druhé půle už nabídl velkou fotbalovou nudu. Sokolov po gólu rezignoval na větší útočnou snahu a na straně domácích chyběla větší kvalita ke zdramatizování stavu. Jedinou větší šanci měl Broukal v samém závěru, když se probil po dlouhém centru k zakončení z voleje ve velkém vápnu, ale mířil vedle. Pražané si tak připsali třetí prohru v řadě a trochu si komplikují setrvání v soutěži.

Ohlasy trenérů

Motti Ivanir (FK Olympia): "Na našem výkonu se podepsala absence tří klíčových hráčů a také dvě minulé vysoké porážky. Dobře jsme odehráli až závěrečnou půlhodinku, to ale ani na bod nestačilo." (fkolympia.cz)

Pavel Horváth (FK Baník Sokolov): "Absolvovali jsme během šesti dnů tři těžké zápasy. Vsadili jsme na aktivitu v úvodu utkání, kdy jsme si vypracovali šance, ale neproměnili je. Nakonec přišel šťastný gól hned po přestávce, který nakonec znamenal naše důležité vítězství." (fkolympia.cz)