24.09.2023 | Daniel Gargulák | Zápas

Olomouci B skončila série výher: Sigma zahodila penaltu, body odvezla Líšeň

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté rezervy Olomouce v desátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli Líšni 0:1. Skóre mohl po hodině hry otevřít domácí Langer, penaltu ale neproměnil. O vítězství Jihomoravanů pak v 74. minutě rozhodl střídající Adam Vlasák. Líšeň naplno bodovala po dvou remízách a v tabulce se posunula na sedmé místo. Naopak Sigma prohrála po třech zápasech, ve kterých naplno bodovala, a je průběžně dvanáctá.
bez branek
74' Vlasák
bez karet
17' Čermák
64' Otrísal
Sestavy
Trefil – Slavíček, Bednár, Vepřek (61. Matys), Sláma – J. Spáčil, Langer – Přichystal (61. Moses) – Šíp (61. F. Uriča), Fiala (71. Muritala), Mikulenka (82. Fabiánek)
Na lavičce: Koutný, Coufal
Trenér: Tomáš Janotka
Veselý – Otrísal, Joković, Pašek, Lutonský – Sokol (90. Mionić) – Polášek (63. Vlasák), Čermák, Aldin (46. Matocha), Machalík – Vandas (76. Tauš)
Na lavičce: Vajner, Mezera, Raab
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Cieslar – Bureš, Mojžíš • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 268

Komentář

Líšeň nevstoupila do utkání na Andrově stadionu špatně a v prvních momentech se dokázala dostat i k brankáři Trefilovi. Po chvíli ale absolutně převzala otěže domácí Sigma a celý první poločas dominovala v držení míče i v počtu vytvořených šancí. 

Olomouc obléhala téměř celé první dějství hosty okolo jejich pokutového území, největší možnost ke skórování si Hanáci následně vytvořili po patnácti minutách hry. Fiala se skvěle uvolnil ve vápně a vyběhnuvšího Veselého obelstil přihrávkou pod sebe, Šípa v zakončení do prázdné brány ale zvládl zastavit poslední obránce Líšně. 

Druhou půli začali Jihomoravané o něco aktivněji než poločas první, Olomouc přesto po pár minutách znovu začala kontrolovat hru. V 64. minutě navíc po faulu na Fialu kopala penaltu, kterou ale Veselý Langerovi chytil. 

Líšeň si počkala na ojedinělou šanci do 74. minuty, kdy rychlý únik zakončoval na zadní tyči Adam Vlasák a nekompromisní ranou z první nedal Trefilovi šanci zasáhnout. Sigma se ještě v závěru snažila zvrátit duel k zisku alespoň jednoho bodu, Líšeň ale svůj náskok velmi dobře ubránila a z Hané si tak odvezla vítězství.