22.09.2023 | Josef Janda | Zápas

Příbram uspěla podruhé v řadě, na půdě Táborska udeřila v nastavení

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Táborska v předehrávce 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli Příbrami v poměru 0:1. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodla jediná branka, po tečované střele hostujícího kapitána Josefa Hušbauera. Příbramský celek tak navázal na své domácí vítězství nad rezervou Sparty, zato Jihočeši čekají na výhru ve F:NL už tři kola.
bez branek
90+1' Skopec (vl)
7' Skopec
44' Hušbauer
55' Nkwinga
Sestavy
Pastornický – P. Plachý, Foltyn, Koné, Tusjak – Varačka (60. J. Mach), Bláha (87. Kalousek), Kateřiňák (78. Javorek), Dordić, Skopec – J. Matoušek I (60. Šašinka)
Na lavičce: Kerl, Sojka, Šplíchal
Trenér: Roman Nádvorník
Melichar – Jahić, Fišl, Antwi, Švestka – Hušbauer, Vokřínek (90.+2 Jelínek), Dav. Krch (83. Brabec), Jandera – Nečas (69. Anih), Nkwinga (69. Andronikou)
Na lavičce: Smrkovský, Nsunzu, Štěpánek
Trenér: Karel Krejčí
Rozhodčí: Starý – Kříž, Váňa – Klíma • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 812

Komentář

Hned v úvodu utkání se Příbramští dostali do své největší šance v první půli. Krch se už ve 3. minutě dostal k míči před vápnem Táborska a poslal k tyči chytře umístěnou zatočenou střelu. Gólman Táborska Pastornický vytáhl ovšem jeho pokus skvělým zákrokem na tyč, od níž se míč odrazil vedle branky. Oba týmy doplácely v průběhu první půle na nepřesné přihrávky, přesnost chyběla domácím jak při standardkách, tak při zakončení. Fanoušci si tedy museli na více vzruchu počkat až do posledních minut poločasu.

Příbramský Švestka podkopl v závěru prvního dějství Dordiče a domácí nabídli velmi pohlednou a vychytralou rozehrávku. Dordič se při zahrávání standardky uvolnil v šestnáctce, jen nastavil míči nohu, jenže ke smůle Táborska trestuhodně nepokrytý Dordič nezakončil z několika metrů vůbec přesně. Nejlepší střelec Táborska poslal totiž míč jen nad branku.

Táborsko pojalo druhý poločas hodně ofenzivně, jenže trpělo mizerným zakončením, případně domácí borci nedotáhli akci k zakončení vůbec. Už po čtyřech minutách upaloval Dordič s míčem z půlky hřiště podél lajny, přelstil i obránce a poslal balon před branku. Ke smůle Táborska na Dordičův přízemní centr nikdo řádně nezareagoval, nejblíže měl k zakončení Varačka.

Další rychlou akci Táborska rozehrál Pastornický rukou až k půlce hřiště na Dordiče, který našel zleva nabíhajícího Kateřiňáka. Kapitán Táborska ale s gólovou šancí naložil prachbídně a sám proti Melicharovi branku jen přestřelil. Také v závěru se dostal do šance Dordič, který dostal krásnou přihrávku po levé straně, nerozhodl se ale odcentrovat a pálil levačkou. Jeho poslední nadějná pozice v zápase skončila ovšem opět mimo branku.

Fanoušci v Táboře přece jen jednu branku viděli. V první nastavené minutě zahrávali Příbramští standardní situaci od autové čáry, míč propadl do vápna, kde jako poslední tečoval balon do branky táborský hráč David Skopec. Domácí protestovali, že ve skrumáži ve vápně zahráli Příbramští balon nejprve rukou, asistent trenéra Zeman chtěl rozhodčím ukázat i záběr na tabletu, branka ale po čtyřech minutách diskuzí platila. Rozhodčí Starý nastavil nakonec devět minut, Táborsko už ale srovnat nestihlo a prohrálo s Příbramí 0:1.