02.10.2023 | Daniel Gargulák | Zápas

Dukla veze tři body z Hané, rezervu Sigmy zmrazila trefa Kozla

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté Dukly Praha v pondělní dohrávce 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili na půdě olomoucké rezervy 1:0. Po bezbrankové první půli rozhodla o vítězství Pražanů jediná branka. O tu se v 52. minutě postaral hostující středopolař David Kozel, který se prosadil parádní trefou z přímého kopu. Hanáci na Kozlovu trefu nenašli odpověď a doma ztratili druhý zápas za sebou. Naopak celek pod vedením kouče Petra Rady uspěl ve F:NL podruhé v řadě.
bez branek
52' Kozel
51' Šíp
82' Spáčil
22' Ullman
54' Hrubeš
59' Barac
71' Šťovíček
Sestavy
Trefil – Slavíček, Bednár, Vepřek, Sláma (60. F. Uriča) – J. Spáčil, Langer – Mikulenka (74. Proniuk) – Israel (60. Moses), Fiala, Šíp (74. A. Uriča)
Na lavičce: Koutný, Matys, Fabiánek
Trenér: Tomáš Janotka
Šťovíček – Ullman, J. Jeřábek, Peterka, Hrubeš – Kozel, Barac – Moulis (69. Škoda), Matějka (90+2. Holiš), Šebrle (69. Douděra) – M. Červenka (64. Zeronik)
Na lavičce: Rada, Vondrášek, Buchvaldek
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Krejsa – Lakomý, Líkař – Machálek • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 277

Komentář

Hosté z Dukly započali utkání na Andrově stadionu slibnou šancí hned ve 2. minutě utkání z kopačky Moulise, který ale nedokázal vyzrát na brankáře Trefila. Pražané v následných minutách diktovali tempo hry, nedařilo se jim ale najít recept na zformovanou obranu Hanáků.

Domácí Sigma se s přibývajícími minutami více a více osmělovala také směrem dopředu, kde si vytvářela slibné šance. K vidění byl u domácím zejména rychlonožka Šíp, který provětrával obranu Dukly záběhy za obranu i nebezpečnými centry. Do dobrých střeleckých pozic se dostali i Mikulenka nebo Delle Israel, ani oni ale nedokázali otevřít skóre utkání, a tak se po první půli odcházelo do šaten za nerozhodného stavu.

Favorit z Dukly vstoupil aktivně do druhého poločasu a v 52. minutě byla odměněna vedoucí brankou. David Kozel dokázal z neuvěřitelného úhlu takřka od postranní čáry dlouhým centrovaným míčem zaskočit brankáře Trefila a míč zapadl na jeho zadní tyči až za brankovou čáru.

Pražanům po vstřelené brance narostla křídla a diktovali tempo hry, do stoprocentní šance se dostal například Červenka. Hanáci bojovali a také si vytvářeli své šance, nedařilo se jim ale najít recept na dobře zformovanou obranu Dukly. Asi největší šance Sigmy přišla po několika střídáních tři minuty před koncem základní hrací doby po rozehrávce standardky z kopačky Vepřeka, který prodlužoval na zadní tyč ještě spoluhráč, ke smůle domácích ale o pár centimetrů netrefil brankové zařízení.

Dukla nakonec uhájila jednobrankové vedení a z Hané si odvezla stažení vedoucího Vyškova na jediný bod, Sigma se naopak dále topí ve spodních patrech tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.