13.04.2024 | Marek Janoš | Zápas

Líšeň obrala o body vedoucí Duklu, výhru odmítla neproměněnou penaltou

Foto: fkdukla.cz
Fotbalisté Líšně ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Duklou bez branek. Oba týmy měly v prvním poločase po jedné velké šanci, nicméně z jejich příležitostí žádná branka nepadla. Několik minut před koncem utkání kopali domácí penaltu, ale Šťovíček penaltu zneškodnil.
bez branek
bez branek
62' Dziuba
87' Sokol
85' Holiš
Sestavy
Vajner – Otrísal, M. Jeřábek, Mionić (82. Rolinek), Lutonský – Dziuba (90+2. Rimovičs) – Sokol, Aldin, Gerža (82. Raab), Tauš (68. Hapal) – Polášek
Na lavičce: Šulla, Cupal, Hochman
Trenér: Petr Maléř
Šťovíček – Ullman (46. Helešic), Peterka, D. Hašek, Ludvíček – Kozma – J. Hora, Douděra (74. Zeronik), Kozel (74. Barac), Moulis (46. Holiš) – Mešanović (65. Matějka)
Na lavičce: Rada, Jeřábek
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Všetečka – Hrabovský, Pochylý • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 954

Komentář

V souboji Líšně s lídrem tabulky začali domácí lépe. Jako první hrozili domácí z rohu, ale ošemetnou situaci vyřešil dobře hostující brankář Šťovíček. Následně hrozila Dukla a proti dobrému pokusu musel Vajner předvést vynikající zákrok. 

Brněnský tým hrozil hlavně ze standardních situací, zatímco Pražané hrozili hlavně díky tomu, že hráli na míči a snažili se hledat ostříleného veterána Mešanoviče. Dukla se snažila tvořit hru a pomalu dobývat líšeňskou tvrz, ale obrana domácích byla vystavěna pevně. Naopak po dobrém centru Otrísala mohl brněnský tým jít do vedení, ale míč šel těsně mimo.

Trenér hostů Rada provedl do druhé půle dvě střídání, ale ofenzivní snažení hostů k výraznějším šancím dlouho nevedlo. Ohrozit Vajnera se pokusil Mešanovič, ale mířil hodně nepřesně. Pražané měli k dispozici i rohový kop, ze kterého ale také k ohrožení branky nedospěli.

Jedinečnou šanci zlomit utkání na svou stranu dostala v poslední desetiminutovce Líšeň, když rozhodčí nařídil pokutový kop pro domácí. V klíčový moment se ovšem předvedl vynikajícím zákrokem Šťovíček a udržel bezbrankové skóre. Branka už do konce zápasu nepadla a oba týmy si tak do tabulky připsaly bod.

Ohlasy trenérů

Milan Valachovič (SK Líšeň 2019): „V týdnu jsme si připravovali herní plán a kluci ho splnili úžasně. Pokud budeme pokračovat v takových výkonech, bude to dobré. I když jsme tentokrát měli ke třem bodům blízko, ale nevyhráli jsme. Museli jsme se obejít bez dvou klíčových hráčů Čermáka s Jokovičem, nicméně kluci se s tím poprali fantasticky.“

Petr Rada (FK Dukla Praha): „Domácí v závěru neproměnili penaltu, takže bod musíme brát. Soupeři chyběli dva klíčoví hráči a od toho se odvíjela hra, my jsme se do hry nedostali. Na začátku první půle jsme tam měli dva náznaky šancí, ale výkon nebyl dobrý. Zase si to řekneme a hrajeme už ve středu, takže se musíme připravit.“