25.05.2024 | Roman Zajíček | Zápas

Chrudim uspěla v Líšni a ve F:NL dosáhla rovnou na dva klubové rekordy

Foto: sklisen.com
Fotbalisté Chrudimi zvítězili v 30. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Líšně 2:1. Všechny góly padly po přestávce. Nejprve se trefili hostující Daniel Kosek a David Látal, za domácí v závěru snížil Renards Rimovičs. Východočeši tak zakončili tuto sezonu na pátém místě, což je jejich nejlepší umístění od postupu do druhé nejvyšší soutěže. Navíc si stanovili i vlastní bodový rekord, se 42 body o tři body překonali předchozí ročník.
88' Rimovičs
63' Kosek
70' Látal
24' Rimovičs
58' Dziuba
78' Marek (trenér brankářů)
53' Langhamer
(po utkání) Kutík
Sestavy
Šulla – Rimovičs, Joković, Lutonský, Hapal – Čermák (84. Cupal) – Rolinek (68. Gerža), Aldin, Sokol, Dziuba – Tauš (62. Raab)
Na lavičce: Vajner, Hochman
Trenér: Petr Maléř
Šerák – Kutík, Míka, Toml, Borkovec – Kosek (73. F. Novotný), Bauer (89. Koukola), Skwarczek, D. Látal (73. Záviška) – Langhamer (90+3. Kesner), Mašek
Na lavičce: Floder, Vácha, Sotorník
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Zaoral - Šimáček, Vodrážka • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 239

Komentář

V prvním poločase si diváci spíše užívali euforii z postupu českého hokejového týmu do finále mistrovství světa. Fotbalové krásy totiž duel mezi Líšní a Chrudimí moc nenabídl. Přesto nějaké šance k vidění byly. Po rohu se dostal do zakončení hostující obránce Kutík, ale brankář Šulla předvedl přesný zákrok na pravé tyči.  

Šest minut před koncem poločasu si našel prostor na zakončení pro změnu Langhamer, ale jeho tvrdá rána skončila těsně nad břevnem. „Marvani“ hrozili jen sporadicky, většinou po akcích Hapala s Taušem. Druhý jmenovaný nejprve hlavičkoval mimo a poté vypálil pouze do náruče Šeráka. První poločas tak skončil zaslouženě 0:0.

Ve druhém poločase jen necelé tři stovky diváků čekaly na větší šanci až do 63. minuty. Z levé strany dostal ideální přihrávku na malé vápno Daniel Kosek a jeho prudká rána zapadla do brněnské sítě. I když se gólman Šulla míče dotknul, vedoucímu gólu nezabránil. V 70. minutě bylo pro líšeňské fotbalisty ještě hůř. Opět přišel centr z levé strany hřiště, míč proskotačil zcela volně na zadní tyč, kde stál připravený David Látal a jemu už stačilo jen zakončit do odkryté brány.

Definitivní podobu výsledku mohl dát nyní střídající Záviška, který si udělal prostor dvěma kličkami a chtěl obstřelit Šullu, ten jej ale dokázal vychytat. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby se Líšeň dostala na kontakt. Sokol z pravé strany hřiště našel hlavičkujícího Renardse Rimovičse, který svým prvním gólem ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE snížil na 1:2.

Rozhodčí nastavil čtyři minuty, ale žádný nápor domácích nepřišel, naopak Chrudim si těsné vedení pohlídala a získala tři body.