31.05.2015 | Tereza Košťálová | Zápas

Severočeské derby se obešlo bez branek, Ústí nad Labem a Varnsdorf brankáře neprostřelili

Ústí nad Labem – Derby mezi Armou a Varnsdorfem se odehrálo bez branek, ale ve velmi aktivním a bojovném duchu. V tomto zápase se s fanoušky rozloučili ústecký kanonýr Alen Melunović, dále také trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala, který se vrací zpět na Slovensko za fotbalem a rodinou, a také jeho asistent Ivan Kopecký.
Statistiky
Rozhodčí: Jech – Kožár, Melichar. ŽK: Peterka, Vraštil (oba Ústí nad Labem). Diváci: 1 114.
Sestavy
Novák – Vraštil, Rašo, Seidl, Pícha – Peterka – Pavlata, Králík (69. Kuč), Veverka (77. Leibl), Novotný F. – Melunović (82. Smola)
Samoel – Tvaroha, Zieris, Filip, Norek – Martan (76. Kučera), Zbrožek, Janoušek (54. Linka), Breite – Ďurďević, Jurča (46. Novotný V.)
Diváci: 1114

Komentář

První pětačtyřicetiminutovku započali lépe domácí. Hra se odehrávala nejvíce v útočné polovině ústeckého mužstva. První větší šance Army se naskytla Richardu Veverkovi, který po přihrávce od Michala Pavlaty zamířil nad. Varnsdorf nechtěl zůstat pozadu a Radim Jurča též vystřelil na bránu, ale jeho kop byl zblokován na roh. Ve dvacáté deváté minutě se pokusil Filip Novotný o vstřelení branky, po jeho střele Alen Melunović nešťastně zakopl o Miroslava Samoela a oba skončili na zemi. Rozhodčí poté musel přerušit hru a na hřiště přivolat lékaře obou celků. Díkybohu se oba zvedli a mohli pokračovat ve hře.

Alen Melunović po pádu vypadal, že bude střídat, avšak zmátořil se a poločas dokopal. Richard Veverka se ještě jednou snažil prostřelit obranu Varnsdorfu a vstřelit gól, míč letěl nad a Ústí nad Labem dostalo možnost kopat rohový kop, jenž nebyl úspěšný. Ve třiačtyřicáté minutě Melunović také vyslal dělovku na bránu, ale kopal až příliš vysoko a kulatý nesmysl proletěl jen nad bránou hostí.

Druhou půli se střelami na bránu začala domácí strana. Opět Alen Melunović si pohrával s míčem před hostující svatyní a ve vhodnou chvíli vystřelil, míč byl však poslán příliš vysoko a gól k vidění nebyl. Další nevyužitou brankovou příležitost Army mohli diváci vidět v šedesáté čtvrté minutě v podání Michala Pavlaty. Poslední větší jedovku na bránu prezentoval mladík Filip Novotný, kterému ale jeho pokus nevyšel a skóre na tabuli nezměnil.

Poslední utkání sezóny bylo také posledním utkáním pro trenéry Varnsdorfu a ústeckého kanonýra Alena Melunoviće, kterému se podařilo v jarní části sezóny vstřelit dva hattricky. Podle neoficiálních zpráv se také s ústeckými fanoušky loučí brankář Radim Novák. Oba týmy si touto bezbrankovou remízou připsaly do tabulky po jednom bodu. Varnsdorf uzavřel sezónu na senzačním druhém místě, Ústí končí dvanácté.

Ohlasy trenérů

Petr Němec (FK Ústí nad Labem):
"V naší sestavě chybělo sedm hráčů, kteří na hřišti byli běžně. To, že jsme nedostali gól, je povzbuzující. Snažili jsme ze všech sil, ale škoda některých situací, mohli jsme být veselejší. Myslím si, že jsme sezónu nezakončili špatně, prakticky jsme poslední tři kola neprohráli. Jsem moc rád, že jsme neskončili na třináctém místě, ale ještě jsme přeskočili Frýdek-Místek."

Zdenko Frťala (FK Varnsdorf):
"Zápas byl z naší strany takový jaký asi všichni očekávali. Kluci se po určitých oslavách už modlili, aby rozhodčí odpískali konec zápasu. Po fotbalové stránce nám chybělo tentokrát snad skoro vše, ale naši hráči dokázali i s tak kvalitním soupeřem, jako je Ústí nad Labem, získat bod. Jsem rád, že Miroslav Samoel potvrdil, že je kvalitní gólman a podržel nás."