09.05.2017 | Filip Lefenda | Top 3 uplynulého kola

TOP 3: Olomoucký postup, vlašimská střelnice a důležité vítězství Ústí nad Labem

Foto: Libor Duchoň
Praha – O zajímavé momenty nebyla nouze také ve 26. kole, před fanoušky nyní stojí možnost zvolit vůbec ten nejvýraznější. Olomouc i díky hattricku Chorého s přehledem zvítězila na hřišti Znojma a zajistila si postup do nejvyšší soutěže. Ještě o branku více vsítila Vlašim, která si, zřejmě inspirována probíhajícím světovým šampionátem, poradila s Třincem "hokejovým" výsledkem 5:0. Důležité tři body slaví také v Ústí nad Labem. Vítězství nad Žižkovem je teprve druhým na jaře.

A) Olomouc vyhrála i ve Znojmě a slaví předčasný postup do ligy

Olomoucká mise je splněna – fotbalisté z Hané se po ročním pobytu ve Fortuna národní lize vracejí zpět mezi českou elitu. Definitivní jistotu postupu si svěřenci trenéra Jílka zajistili v televizní předehrávce 26. kola na půdě Znojma, kde po drtivém nástupu vedli již v poločase o tři branky. Na celkovém vítězství v poměru 4:1 se hned třemi zásahy podílel na jaře nezastavitelný kanonýr Tomáš Chorý.

B) Vlašim si proti Třinci otevřela střelnici

Vlašimský Sellier & Bellot má za sebou nadmíru povedené utkání, žel mu přihlížela nejnižší návštěva kola. Středočechům se pod novým trenérem Petrem Havlíčkem daří, za čtyři kola pod ním ještě neprohráli. Jinak tomu nebylo ani tentokrát doma proti Třinci. Ten schytal do své sítě celkem pět branek, když se dvakrát trefil Kučera a po jednom zásahu přidali také Hašek, Vyhnal a Hadaščok. Suma sumárum: Vlašim – Třinec 5:0!

C) Ústí přemohlo i díky dvěma trefám Moulise Žižkov

Teprve druhé jarní vítězství vybojovali fotbalisté Ústí nad Labem, kteří doma přivítali Žižkov. Severočeši se na soupeře výborně nachystali a po necelé půlhodině šli zásluhou Moulise do vedení. Stejný hráč vsítil gól také deset minut před koncem čisté hrací doby, to už ale zvyšoval na propastných 3:0, neboť se před ním do střeleckých statistik zapsal také spoluhráč Jindráček. Žižkov zvládl těsně před koncem pouze kosmeticky upravit na 3:1, jeho střelecká forma jej však, zdá se, opět opouští.

Fotbalisté Baníku Ostrava udělali v rámci 25. kola další výrazný krok k postupu do nejvyšší soutěže, když zvítězili ve Šlágru měsíce na stadionu Žižkova. Jejích úspěch zvolili fanoušci momentem kola.