08.11.2017 | Filip Lefenda | Top 3 uplynulého kola

TOP 3: Týmy Ústí a Hradce ukončily dlouhá čekání na výhru, Příbram skolila dalšího postupového kandidáta

Foto: fkusti.cz
Praha – Dva a půl měsíce čekali fotbalisté Ústí nad Labem na své třetí vítězství v soutěži. To oslavili na půdě nováčka z Olympie, kde se Arma ve druhé půli blýskla skvělým obratem. To Příbram vedla proti Opavě hned od začátku a dokráčela si k dalším cenným bodům. Proti adeptům na postup se svěřencům trenéra Csaplára daří po celou sezónu. Skončila také nelichotivá série Hradce Králové. Votroci po šesti střetnutích bez výhry zabrali proti Vítkovicím, které porazili 2:0.

A) Ústí vyhrálo po více jak dvou měsících

Poprvé od 23. srpna zvítězili fotbalisté trápícího se Ústí nad Labem. Arma prohrávala i na půdě pražské Olympie, skvělý závěrečný finiš však znamenal otočku a třetí vítězství v sezóně. V 68. minutě nejprve srovnal Procházka, o tři minuty později se rovněž z levé strany vápna prosadil Jindráček. Stejný  hráč pak přidal v nastaveném čase definitivní pojistku gólem z penaltového puntíku.

B) Příbram si poradila i s dalším adeptem na postup

Výkony loni prvoligové Příbrami připomínají houpačku, proti adeptům na postup se však Středočechům daří. Po Českých Budějovicích a Hradci Králové tentokrát Csaplárovi svěřenci skolili Opavu, které zasadili dvě rány hned v samém úvodu. Nejprve vymetl Grajciar z přímého kopu šibenici, o chvíli později nasadil Ayong dvojité jesle Žídkovi s Fendrichem. Slezané po změně stran snížili, Matoušek však dal vítězství domácích dalšími jesličkami těsně před koncem definitivu.

C) Hradec prolomil dlouhé čekání na vítězství

Po dlouhých šesti zápasech bez výhry se jeden z adeptů na postup – tým Hradce Králové – konečně opět dočkal vítězství. V souboji se „znovuzrozenými“ Vítkovicemi to neměli Votroci vůbec jednoduché, přesto na domácí půdě roli favorita nakonec splnili. Za třemi body Východočechy nasměroval v 10. minutě nejlepší střelec soutěže Pázler. Na další branku se pak čekalo až do samotného závěru, Krátký přidal pojistku až v první minutě nastavení. Hradec tak ukončil sérii bez vítězství, ta vítězná vítkovická naopak po třech duelech skončila.

KOHO JSTE VYBRALI POSLEDNĚ?
Opavští fotbalisté porazili v posledním domácím utkání nováčka z Olympie jednoznačně 5:1. Přesvědčivé vítězství zvolili fanoušci Fortuna národní ligy momentem 13. kola.