09.01.2018 | Redakce | Aktuální zprávy

Žižkov zahájil zimní přípravu bez Engelmanna či Šandery, nováčkem je Kuchta

Foto: slavia.cz
Praha – ​V pondělí 8. ledna zahájila zimní přípravu na jarní část Fortuna národní ligy také žižkovská Viktorka. Ani pod žižkovským vysílačem se krátká přestávka neobešla beze změn. V týmu už dál nebudou působit zkušení Vojtěchové Engelmann a Šandera, kteří si hledají jiné angažmá. Kádr prozatím opustili také slávisté Vojtěch Mareš a Václav Pardubský, kteří dostali příležitost v A-mužstvu sešívaných.

Aktuálně třináctý celek tabulky se svými výkony a výsledky v podzimní části Fortuna národní ligy „přihlásil“ do bojů o záchranu a pražský celek čeká náročné jaro. Jarní část však s klubem nespojí Vojtěch Šandera a Vojtěch Engelmann, kteří dostali svolení hledat si nové angažmá. Mužstvo, které v závěru podzimu přebral trenér Bohuslav Pilný, však přišlo i o další hráče.

Z hostování se do Teplic vrátil defenzivní záložník Petr Kodeš, ještě v průběhu podzimní části předčasně skončil Lukáš Stratil a dál se nepočítá ani s Martinem Hurkou. Mužstvo opustili také obránci Vojtěch Mareš a Václav Pardubský, kteří zde hostovali z pražské Slavie a právě nyní absolvují s A-týmem sešívaných soustředění ve Španělsku. Petr Galuška se zase po hostování vrátil do Karviné.

Žižkov naopak přivítal některé nové tváře. Z podzimního hostování ve třetí lize se vrátili záložníci Jakub Urbanec a Josef Eliáš a úplným nováčkem je útočník Jan Kuchta, jehož hostování v Bohemians Slavia předčasně ukončila a uvolnila jej právě pod žižkovský vysílač. Staronovou tváří je pak teplický Patrik Dressler, který v minulosti na Žižkově už působil.

Seznam přípravných zápasů klub zatím nezveřejnil.