17.01.2018 | Adam Kolář | Týmy a zápasy

Izraelský trenér? Ví, co dělá, míní Ruml. Jazykovou bariéru v Olympii neřeší

Foto: fkolympia.cz
Praha – Olympia Praha patří k příjemným překvapením podzimní části Fortuna národní ligy. V zimní lize ale pražský celek na svůj první bodový zářez čeká. Utkání s Táborskem, v němž nováček české druhé nejvyšší soutěže prohrál 1:2, odehrál celé Ondřej Ruml, který se snažil po zápase najít příčiny porážky jeho týmu.

S Táborskem jste prohráli 1:2, jaký zápas to z vašeho pohledu byl?
Řekl bych, že musíme být spokojení, protože jsme nehráli špatně. Bohužel jsme dostali chvilku před přestávkou zbytečný gól, který nás trochu položil. Myslím ale, že na to, že to je teprve příprava, jsme odehráli dobrý duel.

Ondřej Ruml

Tým: FK Olympia
Narozen: 11.07.1996
Pozice: Záložník
Předchozí působiště: Frýdek-Místek, Domažlice

Na balonu jste v úvodu byli určitě více než soupeř. Co chybělo k tomu, abyste si vytvořili více šancí?
Řekl bych, že nám scházela dravost obecně – dostat se do vápna individuálně nebo tam poslat přesný míč. Ta předfinální fáze nebyla ideální.

Sám jste zmínil, že vás položil první gól zápasu. Co konkrétně se u té standardní situace stalo?
Řekl bych, že se tam asi špatně domluvili stopeři mezi sebou, a tak tam vyplaval zničehonic osamocený hráč, který v pohodě zakončil

Přece jen jste ale v závěru zvládli snížit. Myslíte, že na to, abyste ještě stihli vyrovnat, přišel gól na 1:2 příliš pozdě?
Podle mě nešlo ani tak o to, že by přišel příliš pozdě. Nechyběl nám ani tak čas, jako spíš síly. V závěru už nám prakticky všechny došly, a tak se nám nepodařilo ani dostat se k šancím na vyrovnání.

Před zimní přípravou se vaším novým trenérem stal Izraelec Ivanir, který vedl naposledy Hapoel Tel Aviv. Jaké je působit pod jeho vedením?
Oproti předchozím trenérům je to určitě jiné. Ale myslím si, že trenér přesně ví, co dělá a že to pro nás bude mít do sezóny jenom dobré důsledky.

Není problémem jazyková bariéra?
Vůbec ne, celá kabina mluví anglicky, takže není žádný problém.

Co nového vnesl nový kouč do tréninků?
Hrajeme více po zemi. Soustředíme se na to, abychom hodně kombinovali a hráli více s míčem než dříve.

Jak byste se ohlédl za dosavadním průběhem zimní přípravy?
Máme těžký dril, což bohužel patří ke každé přípravě. Zápasy jsme ale zatím odehráli dobré, takže doufám, že to směrem do sezony byl jenom přínos. Musíme se kousnout, zvládnout to a doufat, že se nám to vyplatí.