11.06.2018 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Mládí vpřed! Varnsdorf se Žižkovem přebírají trenéři třicátníci

Foto: fkvz.cz
Praha – Týmy Varnsdorfu a Žižkova vstoupí do příštího ročníku Fortuna národní ligy pod vedením nových trenérů. Na severu Čech již dále nebude pokračovat Zdenko Frťala, jenž se přesunul do Hradce Králové, stadion pod žižkovským televizním vysílačem pro změnu opustil po nepovedení sezóně Bohuslav Pilný. Oba kluby již angažovaly trenérské nástupce, v obou případech jde přitom o velmi mladé tváře.

Novým koučem FK Viktoria Žižkov je třiatřicetiletý Petr Mikolanda (na úvodní fotce). Někdejší reprezentační útočník, jehož kariéru předčasně ukončily vážně problémy se zdravím, působil naposledy v pražské Slavii, kde vedl tým do šestnácti let. Během dob aktivní hráčské kariéry působil Mikolanda na Žižkově v letech 2003 až 2005, následně odešel do anglického West Ham United. O pět let později oblékal pruhovaný dres Viktorie ještě jednou, a sice ve druhé nejvyšší soutěži. Jméno asistenta zatím není známo, trenérem brankářů však zůstane Václav Winter.

Jen o rok starší je nový trenér FK Varnsdorf David Oulehla, jehož jméno je rovněž spjato i s žižkovskou Viktorií. Právě na lavičce pražského celku totiž působil jako asistent končícího trenéra Pilného, ale i jeho předchůdců Zdeňka Haška či Davida Vavrušky, případně vedl i starší dorostence. Čtyřiatřicetiletý Oulehla v minulosti působil také u mládeže Jihlavy a Jablonce. Ve Varnsdorfu by měl podepsat smlouvu v průběhu tohoto týdne.

David Oulehla
Foto:
František Borek (fkvz.cz)