11.08.2018 | Petr Dejnožka | Rozhovory

Chrudimský žolík Martin Sulík: Po třetím gólu Znojmo odpadlo

Foto: Karel Dvořák
Jednou ze sedmi nových posil chrudimského nováčka byl i pravý krajní záložník Martin Sulík. Slovenský mladík v prvních kolech pravidelně střídal, v domácím utkání proti Znojmu si ale hlasitě řekl o základní jedenáctku. Po dvou minutách na hřišti totiž třetím gólem srazil jihomoravského soupeře definitivně do kolen.

Když v 65. minutě utkání mezi Chrudimí a Znojmem vstupoval slovenský Martin Sulík na hrací plochu, svítilo na světelné tabuli skóre 2:1. Domácí byli v euforii, kterou velmi rychle dokázali přetavit i ve třetí trefu. Dvougólový Froněk pláchl po levé straně a milimetrovým křižným pasem našel právě nabíhajícího Sulíka. Trenérovi Jirouskovi střídání vyšlo skvěle, po dvou minutách totiž nový hráč na trávníku zvyšoval na rozdíl dvou branek.

„Jsem rád, že jsem naskočil a hned gólem pomohl k vítězství,“ pochvaloval si Sulík. „Škoda, že brankou neskončila i druhá moje šance, už bychom se vůbec nemuseli strachovat,“ popsal situaci o několik minut později, kdy po identické akci trefil pouze blokujícího obránce.

Znojmo se po chrudimské chybě dostalo na hřišti nováčka velmi rychle do vedení, vzápětí o něj ale přišlo. „Důležité bylo, že se nám podařilo rychle srovnat, ve druhé půli už nám to tam padalo,“ radoval se usměvavý Sulík. Před čtrnácti dny si Chrudimští doma vybrali nepříjemnou zkušenost, kdy mohli proti ústecké Armě po hodině hry navýšit z penalty vedení na 2:0, místo toho ji ale neproměnili a duel prohráli. Také v zápase proti Znojmu Chrudim zahodila pokutový kop, když Jakub Šípek trefil na konci první půle pouze tyč. Hrozivý scénář se ale tentokrát neopakoval.

Střelecký koncert ve druhém poločase rozhodl o premiérovém zisku tří bodů ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE pro Chrudim. „Zaslouženě jsme čtyřikrát skórovali. Mohli jsme dát i více branek, ale hlavní je, že jsme si připsali vítězství,“ řekl Sulík. „Po třetím gólu Znojmo odpadlo,“ má jasno o klíčovém momentu. Chrudimští byli ve druhém poločase jasně lepší a tři body zůstaly u Vodojemu naprosto zaslouženě. Výkon Chrudimi zároveň mohl po utkání nazvat ideálním: „Po druhém gólu jsme se uklidnili, navíc nám v domácím prostředí pomohli skvělí fanoušci,“ pochvaloval si návštěvu 1 410 diváků Martin Sulík.