13.08.2018 | Pavel Kortus | Rozhovory

Prostějovský Píchal gólem první porážku nováčka neodvrátil

Foto: 1skprostejov.cz
České Budějovice – Patřil mezi nejaktivnější prostějovské fotbalisty, ani jeho výkon a líbivý gól však na body z jihu Čech nestačily. David Píchal na chvíli zmrazil Střelecký ostrov a hlavně domácí fotbalisty, ti ale ve druhém poločase utkání zvrátili ve svůj prospěch. "Budějovice potvrdily, že jsou jedním z kandidátů na postup," pokrčil rameny Píchal.

Začněme vaší utěšenou trefou, která na dlouhé minuty zmrazila českobudějovické fotbalisty. Jak se celá akce seběhla?
Zpracoval jsem si přihrávku, ale nevyšel mi první dotek. Mohl jsem sice střílet, ale zasekl jsem si to, dva hráči projeli. Pak jsem viděl, že za nimi jde do skluzu ještě jeden hráč, tak jsem míč znovu zasekl a pak už vystřelil k tyči. 

Ve druhém poločase jste měl druhou slibnou střelu, technickému pokusu moc nechybělo.
Měl jsem míč pod nohou, proto jsem balon ideálně netrefil. Když bych si to lépe připravil, možná jsem trefil druhý gól. 

V Českých Budějovicích jste prohráli 1:3, ale k bodu jste nebyli příliš daleko. Brali byste jej, že?
Ano, jsme nováček, každý bod má pro nás velkou cenu. Do 60. minuty jsme se drželi, pak jsme se začali dostávat pod tlak. Nakonec to nevyšlo, ale nevadí, třeba příště. Alespoň jsme Dynamu dali gól. Když jsme s Budějovicemi hráli před dvěma lety, tak jsme prohráli dvakrát 0:3. 

Po vašem vyrovnání to vypadalo, že domácí vypadli z role. Měli jste pak místy i herní převahu. Cítili jste to tak i na hřišti?
Domácí nevěděli, co hrát. Byli zaskočení a mohli jsme toho využít. Asi si mysleli, že si snadno připíší tři body. Alespoň trochu jsme je potrápili.

I přes porážku asi budete se vstupem do sezóny spokojeni...
Máme pět bodů, to není špatné. Před dvěma lety to dopadlo tragicky, takže nechceme, aby se něco podobného opakovalo. Budeme hrát každý zápas jako o život. 

Je bojovný výkon s maximálním nasazením tím, na čem budete v dalších zápasech stavět?
Obranná činnost byla velice dobrá, až na několik zaváhání. Směrem dopředu je co zlepšovat. Jdeme zápas od zápasu a věřím, že se nám bude dařit.

14' Ledecký
77' Wermke
84' Táborský
22' Píchal
77' Wermke
84' Táborský
90' Mršič
74' Hapal
90' Sus
Sestavy
Křížek – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic – Havelka, Gebert (62. Táborský) – Šplíchal (55. Wermke), Javorek, Mršić – Ledecký (86. Ad. Čermák).
Na lavičce: Staněk, Řezáč, Čavoš, Pouček
Trenér: David Horejš
Bréda – Biolek, Janíček, Schuster, Machynek – Sus – Píchal, Fládr (80. Langer), Žikol (90+4. Pančochář), Hapal – M. Kovařík (86. Šteigl).
Na lavičce: Jícha, Pernackyj, Rus, Slaninka
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Váňa – O. Černý, Kožár • Stadion: Fotbalový stadion Střelecký ostrov • Diváci: 1721