16.08.2018 | Filip Lefenda | Rozhovory

Věřím, že přijde opět plný stadion, těší se na derby pardubický Šejvl

Foto: fkpardubice.cz
/VIDEO/ – Praha – Fotbalisté Pardubic se chystají na velký zápas. V sobotu je od 10:15 hodin čeká derby s nedalekou Chrudimí a kapitán východočeského celku Martin Šejvl očekává bouřlivou kulisu. "Věřím, že za námi budou fanoušci stát a že přijde plný stadion. Rád bych, aby pomohl nejen kotel, ale i ostatní," přeje si jeden z hlavních pilířů pardubické defenzívy.

Pardubice čeká v sobotu derby. Máte derby radši, nebo je to pro vás zápas jako každý jiný?
Určitě mám derby radši. Je to daleko větší zápas, ať už atmosférou, nebo větší motivací, kterou je jednodušší najít.

Vy pamatujete poslední zápas s Chrudimí, který jste zde na Vinici v roce 2012 prohráli 2:0. Co se vám z něj ještě vybaví?
Naštěstí si ho už moc nepamatuji. Vím ale, že jsme ho prohráli. Dostali jsme góly ze standardních situací. To nám říká, že si je nyní budeme muset pohlídat více.

Souhlasíte s tím, že zkušenosti by v sobotu měly být na pardubické straně?
To je samozřejmé. Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE hrajeme už nějakou sedmou sezónu, zkušenosti bychom měli mít. Tým se zde za tu dobu ale hodně změnil, z hráčů jsme zbyli jen já s Honzou Jeřábkem. Zkušenosti z těžkých a důležitých zápasů bychom však každopádně měli mít my.

Chrudim je v soutěži nováčkem. Sledujete její výkony a výsledky?
Sleduji všechny její zápasy. Domácí utkání s Ústím jsem viděl naživo, byli v něm padesát nebo šedesát minut jasně lepší, poté ale zápas trochu nepochopitelně ztratili. Právě díky těm zkušenostem je Ústí nakonec přehrálo. V posledním kole zvítězili doma a zaznamenali první výhru ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, to jim určitě zvedlo náladu.

Vy jste v sobotu vyhráli v Třinci. Jak kabinu nakoply tři body?
Hodně nás to povzbudilo. Ztratili jsme doma s Varnsdorfem, i když jsme do něj po celý zápas bušili a byli jasně lepší. Teď jsme body vybojovali, což je kolikrát cennější, než vyhrát jasně 3:0.

V Chrudimi spoustu hráčů znáte. Proběhne nějaká vzájemná komunikace, případně hecování?
Komunikace možná ano, ale na hecování příliš nejsem. Uvidíme, co vymyslí kluci z druhé strany. Myslím, že každý si uvědomuje velikost zápasu. Motivace je velká i bez těchto věcí.

Jak velkou roli budou hrát v derby fanoušci?
Doufám, že velkou. Věřím, že za námi naši fanoušci budou stát a že přijde plný stadion, jako tomu bylo v tom derby před šesti lety. Rád bych, aby nám pomohl nejen kotel, ale fandili i ostatní fanoušci na stadionu a hnali nás za třemi body.

2' Petráň
57' Černý
70' Petráň
88' Tischler
bez branek
28' Fousek
73' Kovář
40' Drahoš
66' Langr
73' Šípek
Sestavy
Knobloch – Prosek, Šejvl, Klíma, Čelůstka – Jeřábek – Fousek (83. Čmelík), Kovář, Černý (74. Tischler), Sokol (45. Mužík) – Petráň.
Na lavičce: Šmíd, Kopřiva, Zukal, Kašiar
Trenér: Jaroslav Novotný
Mrázek – Hlavsa, Krčál, Drahoš, Mastík – Langr – Kesner, Sixta (86. Kopecký), Froněk (67. Šípek) – Rybička, Dostálek (57. Sulík).
Na lavičce: Zíma, Krištof, Stránský, Vašulín
Trenér: Pavel Matějka
Rozhodčí: Marek – Polák, Leška • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 2184