04.10.2018 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Komuniké ze zasedání Disciplinární komise LFA 4. 10. 2018

Foto: fnliga.cz
Praha – Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace řešila na svém pravidelném zasedání přestupky v rámci nejvyšších českých soutěží. Slovo došlo také na FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU.

Disciplinární komise zastavila závodní činnost na 1 soutěžní utkání hráčům:
Ondřej Kesner (MFK Chrudim) – vyloučen po druhé žluté kartě
Filip Havelka (SK Dynamo České Budějovice) – vyloučen po druhé žluté kartě (trest si odpykal v utkání MOL Cupu)
Ladislav Krejčí (FC Zbrojovka Brno) – vyloučen po druhé žluté kartě
Petr Heppner (FK Varnsdorf) – 4 žluté karty
Filip Havelka (SK Dynamo České Budějovice) – 4 žluté karty
Andrei Sintean (FK Viktoria Žižkov) – 4 žluté karty

Disciplinární komise zastavila závodní činnost na 2 soutěžní utkání hráči:
René Kropáček (FC Hradec Králové) – vyloučen po červené kartě

Další tresty:
Disciplinární komise potrestala klub FC MAS Táborsko za porušení povinnosti pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání proti SK Dynamo České Budějovice peněžitou pokutou ve výši 25 tisíc korun.

Disciplinární komise potrestala klub SK Dynamo České Budějovice za nesportovní chování fanoušků (poškození zařízení stadionu, výtržnosti fanoušků, fyzické napadení člena pořadatelské služby, vhazování předmětů na hrací plochu a použití pyrotechniky) v utkání proti FC MAS Táborsko peněžitou pokutou ve výši 80 tisíc korun.

Disciplinární komise potrestala klub FK Viktoria Žižkov za nesportovní chování fanoušků (nevhodné pokřiky fanoušků) v utkání proti FC Hradec Králové peněžitou pokutou ve výši 15 tisíc korun.

Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem MFK Chrudim za porušení povinností pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky a vběhnutí fanouška na hrací plochu) v utkání proti FC Hradec Králové.

Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FC Hradec Králové za nesportovní chování fanoušků (nevhodné pokřiky fanoušků, použití pyrotechniky a vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání proti MFK Chrudim.