07.01.2019 | Pavel Kortus | Aktuální zprávy

Na boj o postup se chce Dynamo poctivě připravit. I proto v zimě zamíří do Chorvatska

Foto: dynamocb.cz
České Budějovice – Vedoucí celek FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se v pondělí 7. ledna poprvé sešel v roce 2019. Českobudějovické Dynamo chce dát zapomenout na dvě neúspěšné jarní části za sebou a do třetice uspět v jarním boji o návrat do nejvyšší soutěže. Kádr zatím žádných zásadních změn nedoznal. V zimě čeká Jihočechy i herní soustředění v Chorvatsku.

Dvě sezony po sobě českobudějovické Dynamo prohánělo nejlepší týmy FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Avšak pouze na podzim. Jaro jako by bylo pro celek ze Střeleckého ostrova zakleté. Nyní to chtějí Jihočeši zlomit. „Vůbec nechceme myslet na to, co bylo. Žijeme přítomností. Máme po podzimu určitou pozici a na výsledky a výkony z první poloviny sezony chceme navázat v té druhé,“ tvrdí trenér týmu David Horejš.

Jihočeši se chtějí poučit z předchozích nezdarů. I proto rozbili osmitýdenní zimní stereotyp a jako jediný druholigový celek zamíří v rámci přípravy do zahraničí. „Čeká nás herní soustředění v Chorvatsku, kde změříme síly s kvalitními soupeři. Všichni se nachystáme tak, abychom byli na soutěž co nejlépe připraveni,“ ujišťuje bývalý ligový obránce.

Černobílé čeká po dvou dnech tréninku náročný dvojzápas s pražskou Spartou. O dalších deset dní později vyzve Dynamo rakouský Amstetten, následuje domácí trojzápas s Vyšehradem, Příbramí a Velvary. Od třetího do desátého února čeká Jihočechy herní soustředění v chorvatském Medulinu, kde se v rámci turnaje utkají s celky převážně ze slovinské a chorvatské nejvyšší soutěže. Závěr přípravy obstará duel s rakouským Blau-Weiss Linec a generálka se Žižkovem.

V kádru k žádným zásadním změnám zatím nedošlo. Na měsíční zkoušku přichází z plzeňské Viktorie krajní záložník Lukáš Provod, dříve host v Sokolově. Testovaný bude i rakouský forvard Semir Gvozdjar. Naopak z hostování se do pražské Dukly vrátil Róbert Kovaľ a do konce sezony bude v Táborsku hostovat Adrian Čermák, který se po těžkém zranění potřebuje rozehrát. Další změny v kádru nejsou vyloučeny. „Jsme rádi, že se nám podařilo všechny klíčové hráče udržet a kádr zůstal pohromadě,“ chválí si trenér černobílých David Horejš. S koncem roku 2018 došlo také ke změně na postu trenéra brankářů. Po vzájemné dohodě ukončil své působení v klubu Petr Pižanowski, jehož na této pozice nahradil Pavel Průša.  

„Máme cíl, za kterým jdeme. Čeká nás těžké jaro, soutěž je plná kvalitních týmů. Chceme uhrávat dobré výsledky, ale také se prezentovat kvalitním fotbalem. Na to se soustředíme. Uděláme pro úspěch maximum,“ doplnil na závěr trenér David Horejš.

Přehled hráčů na začátku zimní přípravy

Brankáři: Zdeněk Křížek, Matěj Luksch, Jindřich Staněk.
Obránci: Daniel Fišl, Lukáš Havel, Matěj Helešic, Jiří Kladrubský, Pavel Novák, Michal Řezáč.
Záložníci: Patrik Čavoš, Vojtěch Gebert, Peter Grajciar, Filip Havelka, Petr Javorek, Matej Mršič, Lukáš Provod (test Plzeň), Martin Šplíchal, Roman Wermke.
Útočníci: Semir Gvozdjar (test volný hráč), David Ledecký, Lazar Sajčič, Ivo Táborský.

Program zimní přípravy A-týmu Dynama

7. ledna: Začátek přípravy
9. ledna: AC Sparta Praha - SK Dynamo ČB (11:00 a 14:00, TC Strahov)
19. ledna: SKU Ertl Glas Amstetten - SK Dynamo ČB (Amstetten)
23. ledna: SK Dynamo ČB - FK Slavoj Vyšehrad (11:00, ČB)
26. ledna: SK Dynamo ČB - 1.FK Příbram (11:00, ČB)
31. ledna: SK Dynamo ČB - TJ Slovan Velvary (11:00, ČB)
3. února - 10. února: Soustředění Medulin (Chorvatsko)
16. února: Blau-Weiss Linec - SK Dynamo ČB (ČB nebo Linec)
24. února: FK Viktoria Žižkov - SK Dynamo ČB (Praha)