18.03.2019 | Pavel Kortus | Rozhovory

Každá ztráta je pro nás komplikace, ví po porážce v Budějovicích brněnský Škoda

Foto: fczbrno.cz
České Budějovice - Do jara vstoupili dvěma výhrami, vedli 2:0 na hřišti lídra tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a zdálo se, že fotbalisté brněnské Zbrojovky výrazně zdramatizují boj o postup či případnou baráž. Jenže Dynamo po dokonalém obratu získalo tři body a všem pronásledovatelům opět odskočilo. "Nevím, nerozumím tomu. Přišlo mi, jako kdybychom se báli hrát," nechápal po utkání Michal Škoda, bývalý českobudějovický útočník, který skóroval v průběhu prvního poločasu.

Váš návrat na Střelecký ostrov nevyšel, byť jste dlouho drželi všechny trumfy v ruce. Co zápas zlomilo?
Nevstoupili jsme do zápasu dobře, Dynamo nás zatlačilo. Tlak jsme ale přežili a pak vstřelili dva góly ze dvou šancí. Řekli jsme si, že musíme být aktivní. Ale dostali jsme gól ze standardky, pak z penalty… Nevím, hodnotí se mi utkání hodně špatně. 

Do pětapadesáté minuty se ale vše odvíjelo dle vašich představ. Přežili jste tlak soupeře, dvakrát skórovali a mohli hrát v klidu na brejky.
Ano, vše bylo super. Pak jsme sice inkasovali, ale měli jsme penaltu na 3:1. Může se stát, že ji neproměníme. Ale mně se zdálo, že jsme se začali bát. Nevím proč, nevím čeho. 

Ještě krátce k vašemu zásahu na 2:0. Jak se to seběhlo?
Peťa Štěpanovský dostal dlouhý míč za obranu, prohodil mi to mezi dvěma hráči. Já si nejdříve chtěl zaseknout míč doleva, ale dobíhali mě obránci, tak jsem si ho dal doprava a zakončil. 

Co chybělo k tomu, abyste utkání dotáhli do vítězného konce? Udržet dvoubrankový náskok déle?
Dostali jsme dva góly ze standardek, tam je to o osobním bránění. Tomu nerozumím. To pak nemůžeme uspět. 

Je pro vás porážka v Českých Budějovicích velkou komplikací v boji o baráž?
Pro nás je každá ztráta komplikací. Musíme nyní doma porazit Prostějov a jet zápas od zápasu a vyhrávat. 

V Dynamu jste hrával před pěti lety. Vrátil jste se rád na Střelecký ostrov?
Ano, těšil jsem se. Zažil jsem tady příjemný rok, stále je tady plno kluků, se kterými jsem hrával – Jirka Kladrubský, Zdeněk Křížek, Pavel Novák nebo kluci z realizačního týmu. V Budějovicích je pěkný stadion, přišlo hodně diváků, pro které to byl výborný zápas. 

54' Havel
70' Táborský (pen)
75' Ledecký
29' Šumbera
33' Škoda
63' Helešic
90' Staněk
68' Růsek
69' Šumbera
69' Šural
81' Škoda
86' Šural
Sestavy
Staněk – Kladrubský, Havel, Novák, Helešic – Čavoš, Javorek – Martan (65. Mršič), Provod, Wermke (46. Táborský) – Ledecký (90. Brandner).
Na lavičce: Křížek, Řezáč, Grajciar, Šplíchal
Trenér: David Horejš
Halouska – Sukup (83. Zikl), Krejčí, Šural, Eismann – Štepanovský (60. Přichystal), Bariš, Růsek, Šumbera – Magera (76. O. Vintr), Škoda.
Na lavičce: Floder, Kotula, Kryštůfek, Bartolomeu
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Orel – Blažej, Hock • Stadion: Fotbalový stadion Střelecký ostrov • Diváci: 4214