16.04.2019 | Petr Komárek | Preview kola

Preview 23. kola: Týmy prověří anglický týden. České Budějovice vyhlížejí derby

Foto: dynamocb.cz
Praha – Dva soutěžní zápasy během jednoho týdne. Takový program mají před sebou účastníci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Její 23. kolo se odehraje v první polovině třetího dubnového týdne – v úterý a ve středu. Pikantní souboj očekávají v Českých Budějovicích. Dynamo se s Táborskem popere o pomyslnou korunu krále jižních Čech. Do Vlašimi před kamery sázkové kanceláře Fortuna a České televize přicestuje Jihlava.

První dvě utkání anglického týdne FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se uskuteční během úterka. Od 16 hodin hostí Prostějov soupeře z druhého konce republiky – Sokolov. V 17 hodin nastane čas pro televizní přenos. Česká televize a sázková kancelář Fortuna živě odvysílají zápas na stadionu Vlašimi. Středočeši se postaví druhé Jihlavě. „Vlašim na jaře odehrála velmi dobré zápasy, z nichž jsme některé viděli na vlastní oči. Potvrdila v nich, že jde o nepříjemné, běhavé a agresivní mužstvo. Hodně se snaží o aktivní presink. Jde o hůře čitelného soupeře, neboť poměrně dost rotuje sestavou,“ netajil se pro fcvysocina.cz asistent trenéra Horáků Josef Mucha.

Na zajímavý střet se chystají vedoucí České Budějovice. Nejde jen o to, že partie s Táborskem pro ně představuje jihočeské derby. Celek z někdejší husitské bašty totiž patří k hrstce mužstev, která Dynamo v letošní sezoně dokázala obrat o body. Na podzim se v třaskavé podívané zrodila remíza 1:1. Svěřenci trenéra Horejše museli na rivalově trávníku dotahovat, vyrovnat se jim povedlo až sedm minut před koncem zásluhou Ledeckého. Jarní odveta začne ve středečních 17 hodin. „Chceme je sestřelit. Doufám, že přijde hodně fanoušků a pomohou nám. Naším cílem je naplno bodovat,“ říká před pikantní domácí partií pro klubový web českobudějovický útočník David Ledecký.

Stejný čas výkopu mají i další tři zápasy. Chrudim přivítá Vítkovice, které v minulém kole poprvé na jaře prohrály. Doma nestačily na České Budějovice, brankář Květon zároveň poprvé od úvodního soutěžního kola obdržel více než jeden gól. Hradec Králové se vypraví k papírově nejslabšímu oponentovi, pod vysílačem sehraje duel s Viktorií Žižkov. „Co se týče Žižkova, musíme se připravit na to, že to bude válka. O nějakém fotbale to asi nebude,“ uvedl na tiskové konferenci po zápase svého mužstva s Jihlavou hradecký kouč Zdenko Frťala. Varnsdorf uvidí publikum v Třinci. Severočeši sice v posledním duelu nezvítězili, doma s Chrudimí remizovali 2:2. V tabulce nicméně mají stejně bodů jako třetí Hradec Králové, od třetí příčky zaručující účast v baráži je tak momentálně dělí pouze skóre.

Zbylá dvě utkání 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY odstartují úderem středeční 18. hodiny. Ústí nad Labem nastoupí podruhé v řadě k domácímu střetnutí, tentokrát proti Znojmu. Jiný tým z jižní Moravy – Brno – poměří síly s Pardubicemi. Zápas přinese živě na svém oficiálním webu sázková kancelář Fortuna. „Pro nás se teď de facto v každém utkání láme chleba, každý zápas potřebujeme zvládnout. V jednotlivých kolech se tabulka může měnit, otočit, můžeme týmy před námi přeskočit, ale podmínkou je vyhrávat. Na Pardubice se proto nachystáme tak, abychom je zvládli porazit a získali tři body,“ má podle ohlasu na fczbrno.cz jasno forvard Zbrojovky Michal Škoda.