15.08.2019 | Petr Komárek | Preview kola

Preview 5. kola: Dukla se před kamerami postaví Brnu, Hradečtí míří do Třince

Foto: fchk.cz
Praha – Svůj v pořadí pátý díl nabídne kolotoč FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Dukla Praha hostí v sobotu na vlastní půdě brněnskou Zbrojovku, hradečtí Votroci se zase ve stejný den vypraví do Třince. Oba souboje nabídne živě na svém webu sázková kancelář Fortuna, ve druhém případě nebudou chybět ani kamery České televize. Celé kolo uzavře lídr tabulky Jihlava, Vysočina se ve venkovním prostředí střetne s Varnsdorfem.

Páteční předehrávka pátého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY má výkop naplánovaný na 18 hodin. Do Ústí nad Labem přijedou Pardubice. Východočeši zatím v letošní sezoně neprohráli – dvakrát zvítězili a dvakrát se se soupeřem rozešli nerozhodně. Naposledy uhráli bezbrankovou remízu v Prostějově a s osmi body se nacházejí na třetím místě tabulky – o skóre za nováčkem Líšní. Arma navázala na domácí výhru nad Prostějovany v Brně, proti favorizované Zbrojovce vybojovala bod.

Nejvíce zápasů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proběhne tentokrát během soboty. V 10.15 odstartují dvě střetnutí vysílaná sázkovou kanceláří Fortuna. Duel Dukly Praha a Zbrojovky Brno bude navíc živě přenášet také Česká televize. Vojáci nestačili na lídra z Jihlavy a ve druhé nejvyšší soutěži tak zatím mají vyrovnanou bilanci. Dvakrát zapsali tři body, dvakrát ani jeden. Jihomoravané ve čtyřech kolech nepoznali přemožitele, na druhou stranu třikrát remizovali. Naposledy doma s Ústím nad Labem.

Třinec na svém stadionu hostí Hradec Králové. Slezané na Julisce překvapili Duklu, triumf nad loňským účastníkem FORTUNA:LIGY je ale dosud jejich celkově jediným. Poté si ještě vysloužili plichtu proti Varnsdorfu a s Jihlavou a Chrudimí padli shodně 0:1. Votroci půjdou do zápasu s kanonádou v zádech. Varnsdorf minulý týden na vlastním trávníku vyřídili vysoko 8:0. Pro výběr trenéra Zdenka Frťaly šlo o první vítězný počin v sezoně. Předtím dvakrát odcházel ze hřiště s bodem a jednou s porážkou.

Čtvrt hodiny po desáté dopolední odstartují v sobotu také souboje Sokolova s Vlašimí a Chrudimi s Viktorií Žižkov. V 17 hodin vyběhnou na trávník k vzájemnému měření sil týmy Líšně a Vyšehradu – dva nováčci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Lépe si momentálně vede klub z Brna. Líšeňští ještě nepoznali hořkost porážky a s osmi body překvapivě figurují na druhé pozici soutěžního pořadí. Pražané se na jihu Moravy pokusí navázat na domácí výhru nad sokolovským Baníkem. V současné době se Vyšehrad nachází v tabulce na sedmé příčce, mezi dvojicí pražských rivalů Dukla – Žižkov.

Pátá podvečerní bude zároveň zahajovací hodinou pro utkání Vítkovic s Prostějovem. Program pátého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uzavřou v neděli Varnsdorf s vedoucí Vysočinou Jihlava. Hrát začnou v 17 hodin. „Čeká nás náročný zápas, ostatně každý venkovní druholigový duel je velice těžký. Varnsdorf do soutěže nevstoupil dobře a potřebuje bodovat naplno. Navíc bude maximálně motivován touhou odčinit nevydařený zápas v Hradci. Jde o kvalitní nepříjemné mužstvo, které se na nás velmi dobře připraví,“ řekl klubovému webu Jihlavy Josef Mucha, asistent hlavního trenéra horáckého celku Radima Kučery.

„V předchozích duelech Varnsdorf sice docela dost branek inkasoval, ale stejné množství jich dokázal vstřelit. Přes oba vysoké stopery se těžko budeme prosazovat vzduchem. Ve středové řadě budou určitě nebezpeční Breda a Rudnytskyy, kteří navíc dobře zahrávají standardní situace. A pozor si samozřejmě musíme dát nejen na ně,“ doplnil Mucha.