06.09.2019 | Matěj Vybíral | Aktuální zprávy

Velká posila pro Zbrojovku! Do Brna se vrací reprezentant Vaněk

Foto: fczbrno.cz
Brno – Ondřej Vaněk, odchovanec Zbrojovky, se vrací do místa začátku své fotbalové kariéry. V Ufě, kde strávil poslední tři sezóny, v srpnu ukončil smlouvu. K přestupu chybějí dořešit už jen organizační detaily s ruským klubem.

Devětadvacetiletý záložník se vrací na českou scénu a přichází s velkými cíli. Brno chce dotáhnout až do FORTUNA:LIGY: „Udělám vše pro to, abych klubu pomohl tam, kam patří, tedy do nejvyšší soutěže. To je můj hlavní cíl a smysl mého rozhodnutí,“ uvedl Vaněk pro klubový web.

V moravské metropoli naposledy působil v dorostu: „Většinu hráčů z kabiny si pamatuju spíše jako protihráče. Ale v Brně už trénuju tři týdny, z toho poslední týden s áčkem, takže už kluky vesměs znám líp,“ říká.

Za svou kariéru Ondřej Vaněk odehrál 123 ligových utkání, v nichž vstřelil 16 branek. Působil ve Slavii, nejdéle v Jablonci, a poté v Plzni, se kterou získal dva mistrovské tituly. V dresu Ufy stihl devět gólů za 44 zápasů. Odehrál i osm duelů za českou reprezentaci. Jeho zkušenosti nyní může zužitkovat brněnská Zbrojovka, která se po sedmi kolech nachází až na osmém místě tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.