16.01.2020 | Jiří Paýr | Aktuální zprávy

Vlašim zahájila přípravu a na úvod si zastřílela

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Zimní přípravu zahájili v minulém týdnu fotbalisté FC Sellier & Bellot Vlašim. Realizační tým pod vedením Daniela Šmejkala přivítal na úvodním tréninku i několik nových tváří. Za sebou mají Vlašimští i první přípravný duel, který nabídl hned deset branek.

Po nepovedeném podzimu se dalo očekávat, že dojde k určitému zásahu do vlašimského kádru. Na prvním tréninku se již nehlásili stoper Ilja Šabanov, záložník Rostislav Jandera a nebo krajní obránce Pavel Pilík. Naopak nově testovaných hráčů se objevila celá řada. Tomáš Bulíř, Michal Dohnalík, Ondřej Jankele, David Komárek, Jan Kadlec, Dominik Hašek, Jan Vondra a Michal Vrána. “Noví hráči jsou zatím u nás na zkoušce a uvidíme, jak se jim bude dařit. Moudřejší budeme po utkání s Admirou (18.1.) a Mladou Boleslaví (21.1.),” prozradil trenér Šmejkal.

Vlašimský tým během prvního týdne přípravy absolvoval jednofázové tréninky a během nich i fyzické testy na FTVS v Praze. “Podle vyhodnocení výsledků budeme přípravu dále uzpůsobovat našim potřebám,” uvedl lodivod Vlašimi, který si pochvaluje i posilu do realizačního týmu. “Bude nám pomáhat kondiční trenér Michal Holánek,” prozradil.

Aktuálně čtrnáctý tým tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY má za sebou i první přípravné utkání. Minulou sobotu doma přivítal jihočeský Písek. Vlašim celý zápas dokazovala, kdo je favoritem, ale v první pětačtyřicetiminutovce se ne a ne prosadit. Vše se změnilo až po přestávce, kdy gólové hody odstartoval útočník Oskar Fotr. Konečné skóre se zastavilo na čísle 10:0.

Blaničtí rytíři odehrají i další přípravná utkání. V nejbližší době se střetnou s Admirou Praha, Mladou Boleslaví a Živanicemi. Následovat bude tradiční soustředění v Kácově. “Osm týdnů přípravy musíme maximálně využít, abychom se kvalitně připravili na jarní část sezóny,” uvedl dobře naladěný trenér Daniel Šmejkal.

Hráčský kádr, který zahájil zimní přípravu:

Brankáři: Hugo Jan Bačkovský, Josef Řehák
Hráči: Filip Blecha, Petr Breda, David Broukal, Adama Diamé, Lucas Dias,Jakub Štochl, Petr Plachý, Ladislav Janda, Oskar Fotr, Alexander Jakubov,Milan Kadlec, Petr Průcha, Václav Svoboda, Matěj Sváta, Jiří Januška,Tomáš Bulíř, Michal Dohnalík, Ondřej Jankele, David Komárek, Jan Kadlec,Jan Vondra, Dominik Hašek

Program zimní přípravy:

6. ledna: zahájení zimní přípravy
11. ledna : Vlašim – Písek (10:30, UMT Vlašim)
18. ledna: Vlašim – Admira Praha (10:30, UMT Vlašim)
21. ledna: Mladá Boleslav – Vlašim (Ml. Boleslav)
25. ledna: Živanice – Vlašim (14:00, Hradec Králové)
1. února: Vlašim – Dukla Praha (14:00, UMT Vlašim)
3. až 6. února: soustředění Kácov
12. února: Vlašim – Štěchovice (18:00, UMT Vlašim)
15. února: Vlašim – Benešov (10:15, UMT Vlašim)
22. února: Jihlava – Vlašim (Jihlava)
1. března: Vlašim – Táborsko (14:00, Vlašim)