17.01.2020 | Tomáš Secký | Aktuální zprávy

Varnsdorf odstartoval přípravu bez velkých změn v kádru, nováčkem reprezentant Jemenu

Foto: Tomáš Secký (fkvarnsdorf.cz)
Varnsdorf – Aktuálně třináctý tým tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zahájil zimní přípravu. V ní svěřenci Davida Oulehly sehrají celkem třináct utkání.

Na úvodním tréninku se Davidu Oulehlovi sešel téměř kompletní kádr jako po konci podzimní části. „Skončil stoper Martin Ngimbi. Tomu u nás vypršelo hostování a uvidíme, jak se situace bude dál vyvíjet. Skončil také Daniel Finěk, který se vrací do Hradce Králové. Z osobních důvodů nepokračuje Matyáš Kazda. Nejsou tu ani dorostenci Marek Rybář a Jan Křivohlavý. Bohužel nebyl vidět takový progres, jaký bychom si představovali,“ řekl varnsdorfský kouč.

Na umělé trávě ale přivítal několik nováčků. Do přípravy se tradičně zapojilo také několik dorostenců. „Přišel Ondřej Pek, ročník 1998, který prošel mládežnickými týmy Slavie a hrál za juniorku Plzně. Je zvyklý hrát pravého obránce nebo stopera. Dále je tu talentovaný Václav Sládek z Brandýsa nad Labem a opět jsme přivítali dva naše dorostence – Honzu Kubra a Kubu Jetmara,“ dodal David Oulehla.

Varnsdorfští fotbalisté mají pestrý program. Během přípravy odehrají celkem třináct zápasů. Do druhého zápasu v rámci zimní ligy proti Hradci Králové nastoupil také reprezentant Jemenu – Mudir Al-Radaei, jenž by mohl posílit obranu Severočechů. Na pozici stopera odehrál pětačtyřicet minut. „Je tady na doporučení. Uvidíme, první utkání zvládl dobře. Celkově je ale na hodnocení brzo,“ přiblížil příchod nové tváře David Oulehla.

Aktuálně třináctý tým tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY by se rád během jara dostal do klidných vod. „My máme vždy skromné cíle. Když nám před sezónou odešlo tolik hráčů, byl jsem realista a věděl jsem, na co máme a nemáme. Cílem je dostat se do klidných vod tabulky a rozhodně se nepohybovat tam, kde se bude bezprostředně bojovat o záchranu,“ dodal na závěr trenér žlutomodrých.

Rozpis zápasů během zimní přípravy:

8. ledna: Sparta Praha "B" – Varnsdorf (Zimní liga, 10:30) 1:1
11. ledna: Hradec Králové – Varnsdorf (Zimní liga, 10:30) 1:1
18. ledna: Mladá Boleslav – Varnsdorf (Zimní liga, 10:30)
22. ledna: Táborsko – Varnsdorf (14:00)
29. ledna: Mladá Boleslav "B" – Varnsdorf (11:00)
8. února: Jablonec "B" – Varnsdorf (11:00)
12. února: Dukla Praha – Varnsdorf (12:00)
15. února: Varnsdorf – Liberec "B" (11:00)
19. února: Varnsdorf – Velvary (13:00)
22. února: Varnsdorf – Přepeře (11:00)