22.07.2020 | Martin Hruzík | Hráč měsíce

Hráč měsíce Růsek: Zažil jsem i hrozné časy, po dlouhé době je z čeho se radovat

Foto: fczbrno.cz
Praha – Byla to dlouhá a náročná sezóna, na jejím konci ale může být Antonín Růsek spokojený. Brněnský odchovanec, jenž dopomohl svými góly Zbrojovce k návratu mezi elitu, si za výkony v závěrečné fázi FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vysloužil cenu pro hráče měsíce.

Zbrojovka Brno splnila cíl a dočkala se návratu do nejvyšší soutěže. "Za tu sezónu jsme si to zasloužili, jsem rád, že nemusíme hrát baráž. Oslavy mají takovou drobnou pachuť, ale co se dá dělat. Postup je postup," řekl na úvod rozhovoru spokojený Antonín Růsek. Loni se právě baráž s Příbramí stala Jihomoravanům osudná, letos postoupili díky rozhodnutí "od stolu", které přímé souboje o postup zrušilo.

V Brně tak mohly propuknout oslavy. "Celý tým, realizák i vedení jsme měli rezervovanou restauraci, kde jsme to společně oslavili." Pro mladého útočníka je ještě větším důvodem k radosti fakt, že je brněnským odchovancem. "Zažil jsem i sestup, byly to hrozné časy. Teď po dlouhé době je v brněnském fotbale z čeho se radovat, tak snad bude radosti jen přibývat," svěřil se Růsek.

Za své výkony v měsíci červnu navíc mládežnický reprezentant obdržel cenu pro hráče měsíce. "Těší mě to, v červnu bylo tolik zápasů, že již ani nevím, s kým jsme hráli. Musím poděkovat hlavně spoluhráčům, trenérovi i realizačnímu týmu. Za tu cenu vděčím hlavně jim," dodal skromně majitel 12 branek ve skončeném ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, který přiznal, že ne vše bylo růžové: "Na podzim jsem byl se svými výkony spokojen, na jaře úplně ne. Celou přípravu jsem byl zraněný, což se na mých výkonech trochu podepsalo. I těch gólů mohlo být určitě více. Celkově to však byla dobrá sezóna."

A jak viděl úspěšný ročník svýma očima? "Nezačali jsme dobře, ale postupně jsme se společně se změnou trenéra nakopli a už bylo pro každého soupeře těžké s námi hrát. Byli jsme na takové vlně, že jsme byli schopni porazit úplně každého. Jen škoda, že to nestačilo na první místo, ale i tak jsme se dočkali postupu." Výsledkově Brnu pomohlo angažování trenéra Miloslava Machálka. "Kostra týmu se nezměnila, hlavně jsme ale zjednodušili fotbal a hráli hodně útočně, což mi vyhovuje," přiznal Růsek.

Český fotbal má za sebou nejdelší sezónu v historii, kdy po pauze museli hráči zvládat tempo dvou zápasů týdně. "Nemůžu říct, že to bylo úplně v pohodě, leč nakonec jsme si na to zvykli. A pro každého fotbalistu je lepší hrát než trénovat. Paradoxně pak bylo náročnější mít týdenní pauzu," vysvětlil rodák z Troskotovic, který si užívá zaslouženého volna. "První týden jsem byl většinou doma, nyní se chystám na dovolenou." 

Zda-li bude pokračovat ve Zbrojovce však samotný jednadvacetiletý odchovanec stále neví. "Zájem odjinud je, ale teď jsem ve Zbrojovce a uvidí se, co bude dál," zakončil Růsek.