20.12.2021 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Ústecká opora mění dres, Bílek podepsal smlouvu v Opavě

Foto: fkusti.cz
Opava – Slezský FC hlásí první zimní posilu. Z Ústí nad Labem se do Městských sadů stěhuje Michal Bílek. Čtyřiadvacetiletý záložník podepsal s šestým týmem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dvou a půl letou smlouvu.

Bílek odkopal ve druhé nejvyšší soutěži na 127 zápasů, během nichž se jedenáctkrát zapsal mezi střelce. „Je to univerzál, který umí hrát na více postech. Jsem rád, že se mi ho podařilo dostat do Opavy, a to i přes zájem prvoligových klubů,“ pochvaluje si sportovní manažer žlutomodrých Jaroslav Kolínek.

Působiště mění kladenský rodák po bezmála čtyřech letech. „Rozhodl jsem se pro Opavu, protože jsem cítil velký zájem ze strany Jardy Kolínka, se kterým jsem byl v kontaktu už od léta. Roli hrály samozřejmě i ambice klubu a zapomenout nemohu ani na skvělé fanoušky, na které už se moc těším,“ citoval Bílka klubový web SFC.

Z nové tváře v kabině je nadšen i Roman West, poslední vítěz ankety Trenér měsíce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY za měsíc listopad. „Ač mladého věku, je to zkušený druholigový fotbalista s potenciálem i na ligu. Určitě pro nás bude posilou. Navíc ještě zvýší konkurenci, která je nesmírně důležitá,“ komentoval příchod nového svěřence, jenž se upsal ve slezské metropoli do června roku 2024, opavský lodivod.