22.05.2022 | Petr Komárek | Preview kola

Drama vrcholí! O výsledku baráže se rozhodne ve Vršovicích a pod Blaníkem

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Praha – Poslední zápasy v letošní sezoně čekají dva týmy z FORTUNA:LIGY a dvě mužstva z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V odvetách baráže o účast v nejvyšší soutěži hostí Vlašim Teplice a Bohemians 1905 Opavu. Hrát se bude v neděli od 16 hodin. Slezský FC ztrácí na soupeře z Ďolíčku jedinou branku, naopak Středočeši by pro zachování reálné šance na postup museli skórovat minimálně třikrát.

„Klokani“ získali z prvního zápasu těsné jednobrankové vedení. O jejich výhře na opavském trávníku 1:0 rozhodl už ve čtvrté minutě záložník Roman Květ. Slezanům přivodili první domácí porážku od druhého prosince loňského roku, kdy na severu zvítězila brněnská Zbrojovka.

Střelec Květ ale s výkonem Pražanů spokojený nebyl. „V první půli jsme byli všude daleko a Opava si z nás dělala dobrý den. Na hřišti mě to ohromně štvalo, proti soupeři z F:NL bychom měli být favorité,“ komentoval. „Opava má kvalitu. Pokud bychom k odvetě přistoupili jako k prvnímu zápasu, nemáme vůbec nic ve svých rukou,“ upozornil.

„Do odvety je to otevřený výsledek. Dokázali jsme si, že se jim můžeme rovnat a máme na ně. Věřím, že nás fanoušci přijedou podpořit a zvládneme to,“ uvedl pro klubový web obránce Opavy Matěj Helešic. V Městských sadech mohl vyrovnat, z přímého kopu trefil tyč Valešovy branky.

Vlašim půjde do barážové odvety s třígólovým mankem. Na teplických Stínadlech poprvé inkasovala krátce před přestávkou, kdy se prosadil Fortelný. Stejný hráč překonal brankáře Vágnera i na začátku druhého poločasu, na konečných 3:0 pro Teplice pak upravil střídající Mareš.

„Nic ale není ztraceno, byla by škoda to zabalit. Porveme se o výsledek s vidinou, že postup ještě není ztracený. Doma jsme silní a věříme si,“ řekl webu fcsbvlasim.cz kouč Středočechů Martin Hyský. „Výsledek 3:0 je pro nás skvělý, ale stále je to jenom poločas. Udělali jsme první krok, teď musíme udělat ještě druhý,“ věděl na tiskové konferenci po prvním utkání trenér „sklářů“ Jiří Jarošík.

Vlašim doma v posledních dvou duelech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uspěla. Dva slezské celky, Třinec a Opavu, porazila s celkovým skóre 7:2. V Kollárově ulici naposledy prohrála prvního května, kdy podlehla mistrovi druhé nejvyšší soutěže z Brna. Teplice se z venkovního triumfu radovaly naposledy druhého dubna v Liberci.