08.06.2022 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

A teď začne vojna! Duklu povede navrátilec Rada, příprava odstartuje 20. června

Foto: fkdukla.cz
Praha – Pražská Dukla hlásí nového trenéra. Na Julisku se vrací ligou protřelý Petr Rada, jenž naposledy vedl v nejvyšší soutěži téměř čtyři roky Jablonec. Spolu s třiašedesátiletým koučem přichází rovněž Jiří Vágner, jenž Radovi asistoval už pod Ještědem.

Začátek Radova působení v Dukle se datuje k roku 1973, tehdy přišel do armádního klubu jako dorostenec. Během devíti sezon nastřádal v jeho dresu 245 ligových startů. V roce 1982 se výraznou měrou podepsal pod zisk mistrovského titulu. V letech 1981, 1983 a 1985 zvedl nad hlavu trofej pro vítěze Československého poháru.

Nyní se vrací do dobře známého prostředí v pozici trenéra. U pomyslného kormidla nahradí Bohuslava Pilného, jenž s týmem v uplynulém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY skončil na devátém místě se ztrátou 30 bodů na mistrovské Brno.

„Vrátil jsem se tam, kde jsem prakticky začínal se svojí kariérou. Nějaké věci se změnily, ale kabina zůstala de facto stejná. Viděl jsem to místo, kde jsem seděl a shodou okolností tam teď sedí i můj syn. Z tohoto pohledu je zde trochu nostalgie, ale už je to minulost,“ cituje klubový web Dukly Radu staršího.

„Současnost je tady a teď a já sem jdu s tím, že se chceme pokusit hrát ve vrchu tabulky a nejlépe postoupit zpět do ligy. Víme, že to bude složité, ale věřím, že všichni společně potáhneme za jeden provaz. Potřebujeme samozřejmě také trochu posílit kádr, abychom byli konkurenceschopní,“ uvědomuje si muž, jenž trénoval i obě pražská „S“, Plzeň, Teplice, Liberec či Příbram.

Rada se se svými svěřenci poprvé setká 20. června na startu letní přípravy. Pražané by během ní měli absolvovat soustředění v Písku a odehrát celkem sedm přátelských zápasů. Ten první je na programu už 25. června, kdy se Dukla utká na Strahově se Spartou.

Plán letní přípravy Dukly Praha

20. června: začátek přípravy
25. června: AC Sparta Praha – FK Dukla Praha (10:30, Tréninkové centrum Praha-Strahov)
27. června – 2. července: soustředění v Písku
2. července: SK Dynamo České Budějovice – FK Dukla Praha (11:00, České Budějovice)
6. července: FC Slovan Liberec – FK Dukla Praha (11:00, Mnichovo Hradiště)
9. července: MFK Chrudim – FK Dukla Praha (10:15, Dašice)
13. července: FC Hradec Králové – FK Dukla Praha (17:00, Opatovice nad Labem)
16. července: FK Pardubice – FK Dukla Praha (17:00, Pardubice)
23. července: FK Dukla Praha – FK Teplice (11:00, Juliska)