27.03.2024 | Tomáš Secký | Zápas

Předehrávka bez vítěze. Varnsdorf s Líšní si rozdělily body

Foto: Tomáš Secký
Fotbalisté Varnsdorfu ve středeční předehrávce 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Líšní 1:1. Hosté šli do vedení po půlhodině hry, kdy skóre otevřel Marek Polášek. Severočechům se krátce po změně stran podařilo srovnat, když se po rohu Dominika Gembického prosadil Matyáš Vojta. Průběžný výsledek utkání se již nezměnil, a tak zajímavý duel skončil remízou. Domácí po výhře na půdě sparťanské rezervy zapsali bod, Líšeň neprohrála tři kola v řadě.
47' Vojta
33' Polášek
54' Kříž
76' Kosař
80' Stránský
90+1' Rudnytskyy
58' Čermák
71' Raab
Sestavy
Vaňák – Zálešák, Kubista, Kouřil, Ambler (80. Vlk) – Kříž (60. Samko), Polyák – Gembický (68. Hodek), Kosař (80. Podzimek), Stránský – Vojta (80. Rudnytskyy)
Na lavičce: Pešl, Penc
Trenér: Miroslav Holeňák
Šulla – Sokol, Joković, M. Jeřábek, Dziuba – Aldin (90+3. Džupenjuk), Mionić, Gerža (77. Hapal), Tauš (70. Raab), Čermák – Polášek
Na lavičce: Vajner, Cupal, Hochman, Janeček
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Vokoun – Vodrážka, Hádek • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 352

Komentář

Svěřenci Miroslava Holeňáka vstoupili do utkání velmi aktivně, hned ve druhé minutě se chtěl mezi střelce zapsat Kříž, jenže jeho pokus tzv. bodlem skončil vysoko nad brankovou konstrukcí. Marvani se k míči dostali až po deseti minutách hry, jejich pokus však mířil doprostřed brány.

První větší příležitost si vypracoval Varnsdorf ve 28. minutě. Stránský zpětnou přihrávkou hledal osamoceného Gembického, ten však v plném běhu přestřelil odkrytou bránu. A tak se málem vyplnilo přísloví nedáš – dostaneš. Aktivně hrající Gerža se po skrumáži v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže tvrdou střelou orazítkoval pouze břevno.

Mrzet ho to ale nemuselo, o pár minut později využili Marvani zaváhání v rozehrávce a Marek Polášek se zjevil sám za domácí obranou a tváří v tvář překonal Vaňáka – 0:1.

Obě mužstva vstoupila do druhého dějství beze změn v sestavě, Severočeši ale ihned po hvizdu vybojovali rohový kop, z kterého udeřili. Gembický přízemním centrem na přední tyč našel Matyáše Vojtu, který rozvlnil síť a srovnal stav zápasu na 1:1.

Ve zbytku poločasu se hra kouskovala, na vině byly především nedovolené zákroky na obou stranách a častá střídání. Osm minut před koncem hrací doby zkusil strhnout tři body na svou stranu Samko, jenže připravený Šulla byl proti. Utkání v Kotlině tak skončilo smírně a body se dělily.