08.04.2024 | Petr Komárek | Rozhovory

Spadla na nás deka, potřebujeme se chytit jedním zápasem, říká brněnský Alijagić

Foto: Petr Nečas/fczbrno.cz
Druhý nejhorší tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY za posledních pět kol? Kdepak Varnsdorf nebo Prostějov figurující v sestupovém pásmu. Na chvostu tabulky se z hlediska formy (ne bodů) nachází brněnská Zbrojovka. Své trápení v jarní části sezony naposledy prohloubila právě proti poslednímu Prostějovu. Doma vsítila jedinou branku a všechny tři body nechala zachraňujícím se Hanákům. Sama se v průběžném pořadí druhé nejvyšší soutěže propadla na desáté místo. Od Prostějova už ji dělí jen šest bodů.

Denis Alijagić, který do Brna přišel loni v září, do prvního poločasu víkendového utkání nezasáhl. Sledoval ho z lavičky. „Prostějov přijel s jednoduchou taktikou, zalezli do bloku. Stejně jako v posledních utkáních jsme se tam těžce dostávali. Samozřejmě bychom si s tím ale měli poradit,“ uvědomuje si v pozápasovém rozhovoru pro klubovou televizi.

Na hřiště vyběhl hned po přestávce, kdy nahradil Tomáše Smejkala. Po deseti minutách dokázal vyrovnat na 1:1. „Díky gólu jsem se chytil a na hřišti jsem si pak věřil. Každému pomůže, když dá rychlý gól,“ prozrazuje. K obratu však nezavelel. Zbrojovka gólem z penalty inkasovaným ve třetí minutě nastavení Prostějovu podlehla 1:2.

Na penaltu, z které zaznamenal druhou trefu v zápase prostějovský Petr Jaroň, ale Alijagić porážku nesvaluje. Mimochodem, stejnou možnost mělo zkraje druhého poločasu i Brno, zkušený Jakub Řezníček ale hostujícího brankáře Muchu nepřekonal. „Sám jsem tam měl situace, které jsem mohl vyřešit lépe a dovést je do druhého, vítězného gólu. Je to škoda. Kdybychom ten gól vstřelili, je po zápase,“ hlesne útočník bosenského původu.

Zbrojovka nebodovala potřetí v řadě, z toho podruhé za sebou doma. Za poslední čtyři zápasy navíc vstřelila jen čtyři branky. „Chybí nám klid. Kdybychom ho měli, padalo by nám tam víc gólů,“ přiznává zanedlouho jednadvacetiletý rodák z Prahy. „Asi na nás teď spadla deka, protože se nevyhrává. Na psychiku je to určitě náročné, ale naše kabina má se vším respektem k soupeři více zkušeností a měli bychom to zvládat,“ nezastírá Alijagić.

Panice ani černým myšlenkám ale nepropadá. „Jak se říká, čas ukáže. Věřím, že se to do konce sezony otočí,“ komentuje. „Z týmu na tréninku cítím kvalitu. Potřebujeme jeden zápas, kdy nám tam spadnou haluz góly a chytíme se. Stejně to má útočník, kterému se nedaří, pak se rozstřílí. Věřím, že se to podaří i nám,“ hlásí Denis Alijagić.

56' Alijagić
42' Jaroň
90+3' Jaroň (pen)
45' Polách (trenér)
75' Jambor
87' Nový
90+1' Pernica
19' Látal
36' Habusta
67' Koudelka
68' Bednár
90+5' Matoušek
90+10' Mucha
Sestavy
Berkovec – Lu. Pernica, Hamza, Endl – Koželuh, Texl (70. Nový), Dav. Jambor, Granečný (86. Juritka) – Smejkal (46. Alijagić), Jak. Řezníček, Fousek (46. Gyamfi)
Na lavičce: Sváček, Toman, Mara
Trenér: Tomáš Polách
Mucha – R. Látal, Bednár, Harušťák, Rudzan (60. Zapletal) – Koudelka (80. M. Mach), Habusta – Bartolomeu (89. Šimek), J. Matoušek II (60. Slaměna), P. Jaroň – Malec
Na lavičce: Vejmola, Gábriš, Jamiu
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Starý – Cichra, Vyhnanovský • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 2220