15.04.2024 | Petr Komárek | Rozhovory

Chrudimský Kesner po Vyškovu: Vepředu jsme ztráceli balony, musíme se oklepat

Foto: mfkvyskov.cz
Vítězná série fotbalistů Chrudimi je pryč. Poté, co porazili brněnskou Zbrojovku, Prostějov a Jihlavu, nestačili na Vyškov. Podle pětatřicetiletého kapitána Ondřeje Kesnera vázla východočeskému celku v utkání 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ofenzíva. Dokládá to skutečnost, že z hlediska ohrožení soupeřovy branky byl prakticky neškodný. Po více než měsíci tak v soutěži nedokázal skórovat a v tabulce nevyužil šanci proniknout do elitní trojky.

Chrudim před víkendem ztrácela z čtvrtého místa na druhý Vyškov tři body. „Měli jsme obrovskou motivaci. Věděli jsme, o co hrajeme. Pracně jsme získali tři výhry za sebou a věřili jsme si, že jsme schopní bodovat i na hřišti silného Vyškova,“ netají se Kesner.

Jenže motivace a sebevědomí se na výkonu v Drnovicích neprojevily. „Strašně jsme kazili směrem dopředu. Jakmile jsme se dostali na balon, byli jsme nepřesní. Vyškov má hráče silné v soubojích a těžko se jim odebírá míč. Stálo nás to hodně sil i celý zápas,“ mrzí odchovance Kolína, který působil také v mládeži libereckého Slovanu.

Východočeši měli problém vůbec si vytvořit útočnou akci. V prvním poločase byly jejich balony za obranu do křídelních prostorů příliš dlouhé. Gólová šance na straně hostů nepřišla ani po přestávce. „Chceme hrát rychle. Někdy je potřeba si vyhodnotit, jestli to jde, nebo jestli je lepší hru zklidnit. Občas jsme byli i zbrklí, což souvisí se ztrátami, kvůli kterým jsme nebyli nebezpeční,“ komentuje Kesner.

Po deseti minutách druhé půle navíc MFK z Pardubického kraje inkasoval. V obraně se následně dopouštěl chyb, po kterých Vyškov hrozil. „Hnali jsme se dopředu, chtěli jsme vyrovnat. Chyby asi pramenily z přemíry snahy. Pak už nic neřešilo, jestli prohrajeme 0:2, nebo 0:3,“ reaguje Kesner.

Právě Chrudim se přitom na podzim stala prvním týmem v této ligové sezoně, který dokázal Vyškov porazit. Začátkem loňského září doma po obratu zvítězila 2:1. „To jsme ale byli přesnější a nebezpečnější. Hrozili jsme z brejků, míče vepředu jsme dokázali uhrát,“ připomíná záložník, jenž chrudimský dres obléká už od roku 2011. „Tentokrát kluci v útoku neměli potřebný servis odzadu – od nás záložníků. Když už se k nim balony dostaly, přišli jsme o ně,“ poukazuje na největší rozdíl mezi zářijovým a dubnovým duelem.

Nyní Chrudim stejně jako další účastníky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čekají dva zápasy během jednoho týdne. „Musíme se oklepat, prohráli jsme po dlouhé době. Sice nás mrzí, že jsme se na Vyškov nedotáhli, ale ve hře je ještě spousta bodů,“ uvědomuje si kapitán výběru trenéra Kronďáka. Ten se nyní na svém stadionu střetne s Varnsdorfem. „Bude to další těžký zápas. Věřím, že když vyhrajeme, dostaneme se zpátky tam, kde jsme byli před zápasem s Vyškovem,“ hlásí chrudimský kapitán Ondřej Kesner.

55' Krollis
bez branek
26' Straalman
45+1' Lahodný
67' Krollis
52' Novotný
74' Kesner
Sestavy
Borek – Štěpánek, Straalman, Aberkane (72. Ilko) – Němeček, Mafwenta, Eneme (90. Sylla), Bayo (72. Diallo) – Fomba, Krollis, Lahodný (81. Svoboda)
Na lavičce: Derka, Delferriere, Ramathan
Trenér: Jan Kameník
Floder – Novotný (87. Zvolánek), Toml, Koukola, Záviška – Látal (79. Bauer), Řezníček, Kesner, Kutík (67. Čolić) – Mašek, Langhamer (79. Borkovec)
Na lavičce: Šerák, Kosek, Vácha, Ruiz
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Opočenský – Hájek, Hádek • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 945