13.04.2024 | Milan Huppert | Zápas

První jarní výhru Vyškova odnesla Chrudim

Foto: mfkchrudim.cz
Drnovice - Druhý tým tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Vyškova se na jaře konečně dočkal. Ve 22. kole dokázal na domácí půdě v Drnovicích porazit čtvrtou Chrudim výsledkem 1:0. Po bezbrankovém prvním poločase rozhodla o osudu duelu trefa lotyšského forvarde Raimondse Krollise z 54. minuty. Vyškov se tak po první jarní výhře dotáhl na Duklu na jediný bod, Chrudimští naopak prohráli po třech vítězstvích za sebou.
55' Krollis
bez branek
26' Straalman
45+1' Lahodný
67' Krollis
52' Novotný
74' Kesner
Sestavy
Borek – Štěpánek, Straalman, Aberkane (72. Ilko) – Němeček, Mafwenta, Eneme (90. Sylla), Bayo (72. Diallo) – Fomba, Krollis, Lahodný (81. Svoboda)
Na lavičce: Derka, Delferriere, Ramathan
Trenér: Jan Kameník
Floder – Novotný (87. Zvolánek), Toml, Koukola, Záviška – Látal (79. Bauer), Řezníček, Kesner, Kutík (67. Čolić) – Mašek, Langhamer (79. Borkovec)
Na lavičce: Šerák, Kosek, Vácha, Ruiz
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Opočenský – Hájek, Hádek • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 945

Komentář

Pěkné počasí v Drnovicích týmy Vyškova a Chrudimi nemotivalo k atraktivní podívané v rámci prvního poločasu. Domácí měli častěji míč na svých kopačkách, ale jejich převaha byla jenom územní, bez efektu. Žádná větší příležitost, která by měla skončit gólem, k vidění nebyla. Úvodní desetiminutovka druhé půle nabídla víc, než celý první poločas. Po faulu Novotného ohodnoceném žlutou kartou kopal slibnou standardku Fomba, ale přímo do brankáře. Domácí ovšem nemuseli smutnit, protože akce pokračovala, právě Fomba na levé straně vápna zamotal hlavu obráncům, ve finále akce nahrál pod sebe Raimondsi Krollisovi a lotyšský fotbalista uklidil míč k levé tyči.

Vyškovští sahali po druhém vstřeleném gólu krátce po uplynutí hodiny hry, kdy si přetažený centr od pravé lajny našel Eneme, křižnou hlavičku ovšem nasměroval těsně vedle levé tyče. Hosté se postupně osmělili a po povedeném centru Kesnera zahrozili Záviškou, Borek si však s akrobatickým zakončením doprostřed brány hravě poradil.

Svěřenci trenéra Kameníka měli jasný cíl, navýšit těžce vydřené vedení. Po chybě Flodera při centrovaném míči mohl skórovat krátce po příchodu na trávník Diallo, avšak z otočky přestřelil. Vzápětí se o pozornost přihlásil Raimonds Krollis, jenž dostal od Enemeho perfektní střílený pas do nohy, ovšem blýskl se Floder, který při střele do protipohybu šel k zemi a míč udržel v rukavicích.

Chrudim prohrávala a potřebovala získat tlak, nicméně defenziva soupeře pracovala bezchybně až do závěrečného hvizdu. Vyškov hubeným výsledkem 1:0 zapsal až na šestý pokus první jarní vítězství a v tabulce se přiblížil pražské Dukle na jediný bod. Východočeši zůstávají čtvrtí o dva body za Táborskem.

Ohlasy trenérů

Jan Kameník (MFK Vyškov): „Neobdrželi jsme branku a jednu jsme vstřelili. Díky tomu bereme tři body, které jsme v naší situaci hodně potřebovali. Čekání na vítězství s týmem, který se složil v zimním přestupovém období, bylo dost dlouhé. Jsme za to velice rádi, trošku to z nás spadlo. V tabulce jsme se znovu nadechli, abychom nezůstávali pořád na stejném počtu bodů. Navíc jsme zvládli utkání po nepovedeném vystoupení proti Spartě B.“

Radek Kronďák (MFK Chrudim): „Rozhodl hlavně náš výkon. První poločas jsme na soupeřově polovině nebyli schopní sehrát jedinou kloudnou akci. Nevím, jestli to bylo nervozitou, nebo čím… Dopředu jsme prostě nepředvedli vůbec nic. Všechno jsme si ukopli, nedali jsme si přihrávku, nebyli jsme ve hře. Ve druhé půli jsme dostali gól a ve hře jsme byli trochu víc, nahoru jsme toho ale přesto měli strašně málo. Máme snad dvě střely na bránu – a to ještě lehké.“