12.04.2024 | Jan Prošek | Zápas

Jihlava se první jarní výhry opět nedočkala, s Vlašimí vydřela bod

Foto: Zuzana Javůrková (fcvysocina.cz)
Fotbalisté Jihlavy protáhli v utkání 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Vlašimí své čekání na soutěžní vítězství na šest zápasů. Na vedoucí trefu Victora Osuagwua z konce první půle dokázali domácí po hodině hry reagovat Filipem Vedralem, na více než bod to ale nebylo. Vysočina tak před sedmi stovkami diváků ukončila alespoň sérii tří duelů bez bodu. V tabulce je jedenáctá, Vlašim šestá.
63' Vedral
45+1' Osuagwu
60' Lacko
80' Shudeiwa
84' Franěk
90+3' Soukup
11' Pikul
27' Heppner
57' Kareem
90+2' Vágner
90+3' Kulhánek
90+3' Biegon
Sestavy
Soukup – Chytrý, Vedral, Tonbul, Farka (72. T. Svoboda) – Piško (90+5. Tureček), A. Pešek – Křehlík, Lacko (64. Shudeiwa), Selnar (64. Šancl) – Araujo-Wilson (72. T. Franěk)
Na lavičce: Mastný, Ogiomade
Trenér: David Oulehla
Vágner – Kareem, Heppner, Breda, Kulhánek – Beran (90+7. Kneifel), Nogha, Planka, Pikul (68. Musil) – Šubert (68. Vachoušek) – Osuagwu (90. Biegon)
Na lavičce: Kolář, Kurka, Onije
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Kvítek – Slavíček, Ježek • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 695

Komentář

V úvodu zápasu si oba kluby dokázaly vypracovat zajímavé střelecké pozice, ale ani jeden z hráčů neměl výraznější gólovou šanci. Ve 39. minutě mohl poslat domácí tým do vedení Matúš Lacko, oba jeho pokusy dokázal zastavit dobře chytající brankář Matyáš Vágner. 

V samotném závěru poločasu se osmělili také hosté. Nejprve Bartosz Pikul už prostřelil brankáře, ale obránce odehrál míč do bezpečí. V jediné nastavené minutě k prvnímu poločasu se už přepisoval stav zápasu. Z bezprostřední blízkosti dokázal brankáře Jihlavy prostřelit Victor Osuagwu. Po prvním poločase tak vedli hosté těsně 1:0.

Po hodině hry se podařilo domácím fotbalistům srovnat stav zápasu a překonat brankáře Vágnera. Jakub Selnar rozehrával z levé strany rohový kop. Na jeho centr si naběhl Filip Vedral a usměrnil míč do branky.

Vyrovnaný stav chtěli hráči Vlašimi zvrátit, ale do výraznější šance se už propracovat nedokázali. Ke druhému poločasu nastavil sudí Michal Kvítek tři minuty, reálně se hrálo přibližně sedm. Během této doby rozdal celkem čtyři žluté karty.

Oba celky si po remíze 1:1 připsaly do ligové tabulky po bodu.