13.04.2024 | Petr Dejnožka | Zápas

Další skalp favorita! Prostějov po výhře nad Táborskem opustil sestupové příčky

Foto: sigmafotbal.cz
Prostějov - Přesně týden po výhře nad Zbrojovkou Brno si poslední tým tabulky z Prostějova vyšlápl na další velké jméno. Třetí Táborsko na domácí půdě porazil 2:1 a již není na sestupových pozicích. Prostějov si vypracoval vedení po vlastní brance již v první půli, krátce po návratu z kabin však hosté zásahem Zemana vyrovnali. O třech bodech pro domácí celek rozhodl až v 80. minutě pěknou akcí Robert Bartolomeu, který vystřelil svému týmu nesmírně důležité tři body!
20' Kone (vl)
80' Bartolomeu
36' Zeman
41' Štěrba
90+1' Mucha
(po utkání) Harušťák
85' Šašinka
(po utkání) Tusjak
Sestavy
Mucha – Bartolomeu (90. Šimek), Bednár, Habusta, Harušťák – Jaroň (90. Zapletal), Koudelka (76. Matocha), Látal, Malec – Matoušek (76. Slaměna), Štěrba
Na lavičce: Vejmola, Rudzan, Jamiu
Trenér: Radim Kučera
Pastornický – Bláha, Dordić, Kateřiňák, Koné – Novák, Plachý, Sojka (65. Varačka), Svatek (74. Šašinka) – Tusjak, Zeman (65. Osmančík)
Na lavičce: Kerl, Kopáček, Nsunzu, Šplíchal
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Volek – Kotík, Lakomý • Stadion: Stadion 1.HFK Olomouc • Diváci: 440

Komentář

Po výhře nad Zbrojovkou Brno dobře naladěný Prostějov vyzval na svém hřišti třetím Táborsko s cílem uzmout favoritovi další bodový zisk. Úvodní oťukávaná skončila po čtvrthodině hry, kdy Jihočeši zahrozili ze standardní situace, avšak zakončení hlavou se mezi tři tyče Muchovy branky nevešlo. A tak přišel po dvaceti minutách trest na druhé straně. Malcův centr smolně trefil jen hostujícího zadáka Mamadou Koného, jenž si ho srazil do vlastní sítě. 

Táborsko mělo i přes inkasovanou branku nadále více ze hry, pokulhávala jen koncovka. Rychlou protiakci zakončil nepřesně Plachým mnohem lépe si však vedl ve 36. minutě Vladimír Zeman, který z otočky zakončil centr do prostějovské branky a vyrovnal. Ještě do pauzy mohl stav ve prospěch Táborska otočit Plachý, který ale z přímého kopu nastřelil „pouze“ brankovou konstrukci. 

Po přestávce již tolik brankových příležitostí k vidění nebylo, oba celky se soustředily především na dobrou defenzívu. Ta na obou stranách fungovala bezchybně až do 80. minuty, kde se po chybě hostující zálohy dostal k balonu šikovný Robert Bartolomeu a pěknou individuální akcí rozhodl o výhře Prostějova 2:1!

Prostějov tedy vyhrál podruhé za sebou a už není poslední, Táborsko naopak znovu venku nedokázalo zvítězit a jeho ztráta na vedoucí mužstva se zvětšila.