14.04.2024 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf přehrál Zbrojovku o tři góly, Brno posedmé v řadě ztratilo

Foto: Tomáš Secký
Fotbalisté Varnsdorfu zvítězili v 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma nad Brnem 4:1. V první půli se prosadili Vojtěch Stránský a Denny Samko, na druhé straně snížil z penalty Roman Potočný. Samko po přestávce skóroval podruhé, následně dostal červenou kartu hostující Adam Fousek a přesilovku využil Matyáš Vojta. Severočeši si připsali druhý jarní triumf, v průběžné tabulce opustili sestupové pásmo a jsou čtrnáctí. Zbrojovka natáhla sérii bez výhry na sedm zápasů a klesla na dvanácté místo. Od Varnsdorfu už ji dělí jen tři body.
9' Stránský
16' Samko
49' Samko
64' Vojta
21' Potočný (pen)
20' Kubista
37' Kouřil
41' Papoušek (asistent trenéra)
66' Vojta
18' Šural
18' Koželuh
38' Fousek
42' Jambor
45' Potočný
60' Fousek
78' Řezníček
Sestavy
Vaňák – Zálešák, Kubista, Kouřil, Juzvak – Kříž (76. Podzimek), Samko – Stránský (76. Adeleke), Polyák (81. Gembický), Rudnytskyy (68. Penc) – Vojta (68. Hodek)
Na lavičce: Pešl, Vlk
Trenér: Miroslav Holeňák
Berkovec – Lu. Pernica, Endl (63. Hamza), Šural, Granečný (63. Gyamfi) – Koželuh (76. Toman), Texl (70. Smejkal), Potočný – Dav. Jambor (46. Jak. Řezníček), Alijagić, Fousek
Na lavičce: Sváček, Mara
Trenér: Tomáš Polách
Rozhodčí: Petřík – Novák, Zoufalý • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 850

Komentář

Zápas začali lépe domácí, kteří byli od úvodního hvizdu živější a drželi míč častěji na kopačkách. Už v deváté minutě si balon za obranu našel kapitán Rudnytskyy, který z brankové čáry našel centrem nabíhajícího Vojtěcha Stránského, jenž hlavičkou otevřel skóre utkání.

Zbrojovka se poté dostala více do hry, jenže Varnsdorf udeřil z rychlého protiútoku. Domácí v 16. minutě převzali míč na polovině hřiště a vysunuli Vojtu. Ten zpětnou přihrávkou našel Dennyho Samka, který přízemní střelou překonal Berkovce. Brno dokázalo vzápětí odpovědět z pokutového kopu, když byl nedovoleně zastaven Alijagič. K míči se postavil Roman Potočný, který poslal Vaňáka na druhou stranu a snížil na rozdíl jediné branky.

Hosté provedli do druhého dějství jednu změnu v sestavě. Hřiště opustil Jambor, kterého nahradil Řezníček. Jenže byl to Varnsdorf, který udělal první krok v cestě za záchranou a odskočil o dvě branky. Vojta si zpracoval míč, posunul ho na Dennyho Samka, který se držel hesla „Když nevíš co s míčem, vystřel.“ Jeho pokus přes obránce zaplachtil až za Berkovce.

Během celého utkání bylo na hřišti dost živo, sudí Petřík rozdal celkem jedenáct karet. Jedním z provinilců byl i Adam Fousek, který po hodině hry nedovoleně zastavil Juzvaka a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Varnsdorf přesilovku využil hned po čtyřech minutách. Stránský prostrčil balon na rozběhnutého Matyáše Vojtu, který se protáhl kole obránce a přízemní střelou uštědřil Zbrojovce čtvrtou branku. Další trefa Severočechů mohla přijít záhy, po skrumáži v malém vápně však míč zastavila tyč brněnské brány.