18.03.2014 | Martin Pešout | Rozhovory

Chceme zasáhnout do boje o postup, říká gólman Ústí Novák po výhře nad Karvinou

Ústí nad Labem - Ústečtí fotbalisté po poslední porážce v Třinci nebyli zrovna v nejlepším rozpoložení, po víkendovém vítězství nad Karvinou se ale posunuli na třetí místo tabulky a jsou zpět ve hře o postup do nejvyšší soutěže. „Ve druhém poločase jsme zlepšili svou hru, což rozhodlo. Dokázali jsme otočit vedení Karviné,“ říkal po utkání brankář ústecké Army Radim Novák.

Karvinou jste udolali 2:1. Asi se shodneme, že se jedná o cenné vítězství.
V první půli jsme byli bez pohybu a s takovým přístupem bychom neporazili nikoho. O poločase jsme v kabině dostali céres a v druhé půli podstatně zlepšili svou hru. Vydřeli jsme výhru 2:1, což je podle mě cennější, než když nás na podzim rozstříleli 1:6.

Radim Novák

Tým: FK Ústí nad Labem
Narozen: 2. 4. 1978
Pozice: Brankář
Výška: 192 cm
Váha: 82 kg
Předchozí působiště: Litvínov, Litoměřice, Varnsdorf, Jablonec

V posledních zápasech vám trochu skřípala souhra, Karvinou jste ale dokázali obrat o body...
V poslední době jsme hlavně měli spoustu šancí a nedávali jsme góly. Kvůli tomu jsme prohráli několik přátelských zápasů a v prvním jarním kole v Třinci. Snad nás tahle výhra nad Karvinou zvedne.

Překvapil vás něčím soupeř?
Karviná hrála přesně to, co jsme očekávali. Že budou od poloviny hřiště pouze nakopávat míče na vysoké útočníky. V prvním poločase se odrážely míče k nim, z čehož oni těžili. Ve druhém poločase jsme je kombinačně přehráli.

Hře chyběla trochu taková lehkost, kterou jste byli pověstní v první polovině sezóny...
Přes zimu se trochu obměnil kádr, což může být znát. Jak říkáte, chybí nám ta podzimní "lehkost", ale snad se nyní zvedneme.

Je hodně znát absence vašeho tvůrce hry Martykána, který laboruje se zraněním?
Martykán je hodně důležitý hráče, takže když chybí, je to znát. Dává do hry klid, dokáže rozehrát a vymyslet akci.

Vrátili jste se na třetí místo tabulky. Jaké máte ambice ve zbytku sezóny?
Chceme hrát nahoře a každý zápas vyhrát. Jsme už v podstatě zachránění, takže chceme hrát nahoře a zasáhnout do boje o postup do Gambrinus ligy.

Statistiky
Branky: 61. Jursa (pen.), 72. Smola – 40. Fiala. Rozhodčí: Mikel – Hájek, Gallo. ŽK: Rilke, Veverka, Jursa, Králík - Mikula, Fiala, Cverna, Juřena. ČK: 60. Knötig (KAR). Diváci: 422.
Sestavy
Novák - Pavlata, Valenta, Vaněk L., Zeman - Peterka, Jursa, Vacek (53. Králík) - Rilke, Teplý (46. Smola), Veverka (86. Hanich)
Pindroch – Mikula, Koutný, Cverna V., Knötig – Vaněk R., Hottek (85. Halaška) – Fiala, Kurušta (61. Svatonský), Eismann – Holek (67. Juřena).
Diváci: 422