21.04.2024 | Ondřej Černý | Zápas

Jihlava si první jarní výhru nechala na Spartu B

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Jihlavy v rámci 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na domácím hřišti Spartu B 3:1. Domácí v rychlém úvodu poslal do vedení Fili Šancl, poté sice srovnal sparťan Michl, ale ještě do pauzy vrátil Vysočině vedení Tomáš Franěk. Po změně stran pak uklidnil domácí hráče Filip Vedral. První jarní výhra vytáhla Jihlavu na průběžné jedenácté místo, rezerva Sparty je na osmém místě.
3' Šancl
26' Franěk
63' Vedral
6' Michl
65' Tonbul
69' Piško
90+3' Sagna
79' Horák
Sestavy
Soukup – Piško, Vedral, Tonbul – Chytrý, A. Pešek, Lacko (90+2. Shudeiwa), Farka – Šancl (87. Tureček) – T. Franěk (83. Sagna), Araujo-Wilson
Na lavičce: Mastný, Sládek, Svoboda, Ogiomade
Trenér: David Oulehla
Nalezinek – Uhrinčať, Lilling (28. Horák), Jedlička – Hodouš (60. Piralić), Stárek (60. Váňa), Jonáš, Penxa – Mokrovics (77. Šilhart), D. Michl, Rus (60. Hranoš)
Na lavičce: Rodriguez, Vitarigov
Trenér: Luboš Loučka
Rozhodčí: Ulrich – Kotalík, Pospíšil • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 818

Komentář

Utkání 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Jihlavou a rezervou pražské Sparty začalo pro nezaujatého diváka parádně. Hned ve třetí minutě totiž udeřil jihlavský Filip Šancl po rohového kopu a poslal Vysočinu do vedení.

O tři minuty později už bylo vyrovnáno, neboť hostující Daniel Michl se dostal s míčem až do pokutového území, kde přehodil domácího brankáře Pavla Soukupa a zařídil vyrovnání.

I další výraznější ohrožení branky nabídlo divákům v Jihlavě gól. V šestadvacáté minutě střelec úvodní branky Šancl našel krásnou uličkou v pokutovém území nekrytého Tomáše Fraňka, který dokázal překonat Nalezinka. Hosté ještě před poločasem museli střídat, Ondřeje Lillinga nahradil Roman Horák.

Po změně stran zůstali na hřišti stejní hráči a Matyáš Jedlička zkusil výpad z levé strany do vápna, kde prověřil pozornost brankáře Soukupa. Branka ale přišla na druhé straně a opět u toho byl Filip Šancl, který od rohového praporku nacentroval přesně na hlavu Filipa Vedrala a ten jako správný kapitán poslal míč do sítě.

Z větší dálky pak zkusil pozornost Soukupa prověřit střídající sparťan Piralić, ale jihlavský strážce branky se překvapit nenechal. Domácí i nadále utkání kontrolovali a v nastavení ještě mohli přidat další branku, ale střela Jana Chytrého skončila pouze na břevně branky Pražanů a následná dorážka Dominika Farky skončila na bloku.

Jihlava se díky první jarní výhře posunula na dvanáctou příčku, Sparta B je šest kol před koncem na sedmém místě FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.