23.09.2023 | Petr Dejnožka | Zápas

Žižkov dvakrát v zápase vedl, z Chrudimi ale nakonec veze jen bod

Foto: Jindřich Balous
Fotbalisté Chrudimi v zápase 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali se Žižkovem 2:2. Hosté šli rychle do vedení, když se prosadil už v šesté minutě Rosa. Za Chrudim srovnal Záviška, a tak se do šaten šlo za vyrovnaného stavu. Žižkovu vrátil vedení Richter opět krátce po startu druhé půle, ovšem za Chrudimské v závěru srovnal Míka.
17' Záviška
84' Míka
6' Rosa
51' Richter
55' Látal
74' Skwarczek
75' Muleme
Sestavy
Floder – Borkovec, Míka, Toml, Skwarczek – Jan Řezníček – Záviška, Langhamer (81. Kesner), F. Novotný – D. Látal (81. Jurčenko), Huf
Na lavičce: Šerák, Kosek, Kutík, Bauer, Hájek
Trenér: Radek Kronďák
Kotek – M. Richter, Kozojed, Muleme, Tregler, Prošek (72. Finěk), Sixta (85. Jirásek), Rosa (90+3. Petrák), Řezáč, Klusák, Batioja (72. Sodoma)
Na lavičce: Borka, Edrees, Voltr
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Klíma – Černoevič, Hádek • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1156

Komentář

V Chrudimi se na branku příliš dlouho čekat nemuselo, k nelibosti domácích fanoušků se ale radovali jako první hosté. Bernardo Rosa dostal chvilku prostor za vápnem, ta ale byla dostatečná k tomu, aby napřáhl k prudké a umístěné ráně přímo k tyči, na kterou gólman Floder dosáhnout nedokázal - 0:1.

Inkasovaná branka domácí nakopla a v následujících minutách byla Chrudim týmem, který diktoval tempo. Úvodní šance Davida Hufa po kličce brankáři za hranicí vápna ještě brankou neskončila, o pět minut později ale využil závaru po rohovém kopu Jan Záviška a přesnou dorážkou umazal těsný náskok druholigového nováčka - 1:1.

Na východě Čech se hrál vyrovnaný fotbal. Skóre na stranu Chrudimi mohl strhnout nepřesně zakončující Langhamer, na druhé straně Proška vychytal brankář Floder a dorážku Rosy odhlavičkoval z brankové čáry pro změnu obránce Toml.

Změna skóre přišla znovu šest minut po přestávce a opět to byli hosté, kdo se radoval. Defenzíva Chrudimi nepokryla ve vápně Martina Richtera, jehož přesná hlavička rozjásala skupinku hostujících příznivců. Ani tentokrát ale Žižkovští náskok neudrželi. I přesto, že si domácí vytvořili spíše optickou převahu, po dalším rohovém kopu se do vzduchu pověsil Václav Míka a srovnal stav na konečných 2:2!

Chrudim bodovala popáté v řadě a stejně jako Žižkov je na jedenácti bodech.