30.09.2023 | Aleš Strouha | Zápas

Líšeň si s Táborskem rozdělila body, týmy spolu sousedí v tabulce

Foto: sklisen.com
Fotbalisté Líšně v 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali doma s Táborskem 0:0. Brňané remizovali ve třetím z posledních čtyř zápasů, Jihočeši bodovali po dvou porážkách. Táborsko v tabulce kleslo na šesté místo, na sedmou Líšeň má k dobru dva body.
bez branek
bez branek
56' Pašek
81' Polášek
86' Otrísal
87' Jokovič
90+4' Lutonský
58' Skopec
69' Šašinka
83' Pastornický
90+6' Dordič
Sestavy
Veselý – M. Jeřábek, Joković, Pašek (80. Tauš), Lutonský – Sokol – Polášek, Čermák (63. Vlasák), Machalík (80. Mionić), Matocha (90. Aldin) – Vandas (80. Otrísal)
Na lavičce: Vajner, Mezera
Trenér: Petr Maléř
Pastornický – P. Plachý, Foltyn, Koné (64. Sojka), Tusjak – J. Mach (90+5. Varačka), Bláha, Kateřiňák, Dordić (90+6. Kalousek), Skopec – Šašinka
Na lavičce: Kerl, Sylla, Zeman, Svatek
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Opočenský – Šafránková, Mojžíš • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 467

Komentář

Souboj dvou celků ze středu tabulky F:NL začal ve velmi slušném tempu. Oba týmy se snažily hrát aktivně a od úvodních minut se bylo na co dívat. Hosté zahrozili poprvé již v šesté minutě, avšak střela Macha nenadělala brankáři Veselému problémy.

První opravdu velká šance byla k vidění v 16. minutě. Po centru Lutonského z levé strany hlavičkoval z dobré pozice Vandas a jeho zakončení se zastavilo na tyči! Domácí nastřelili brankovou konstrukci ještě jednou. V 29. minutě Sokol posunul hezkou kolmou přihrávkou míč na Matochu a ten z velkého úhlu zakončil téměř dokonale – míč ale poslal nakonec jen do břevna. V samotném závěru prvního poločasu měli velkou šanci také hosté. Po rychlém protiútoku to po centru z levé strany na zadní tyči zavíral dobíhající Mach, z malého vápna ale v tísni zakončil jen nad bránu.

Druhý poločas se postupem času proměnil hlavně v boj. Domácí začali dobře a hned v 50. minutě měl velkou šanci Lutonský. Z gólové pozice po závaru ve vápně ale zamířil vysoko nad, a to byla na dlouhé minuty poslední šance, kterou diváci na stadionu v Líšni viděli.

S přibývajícími minutami se hra více a více kouskovala a poslední zbytky fotbalu se vytratily v závěrečné čtvrthodině. Na výsledku nic nezměnil ani střídající Adam Vlasák, který v 84. minutě po pasu za obranu z dobré pozice vystřelil vysoko nad. Úplný závěr si pak hosté již zkušeně pohlídali a ze hřiště Líšně si odvezli bod za remízu 0:0.