29.09.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava otočila duel v Třinci a po zaváhání Hradce je v čele

Foto: fcvysocina.cz
Třinec - Zvedající se Slezané předvedli proti favoritovi v první polovině výtečný výkon, vytvořili si množství šancí, zahrávali dokonce dvě penalty, ale proměnili pouze jednu z nich. Jihlava se ve druhé půli zvedla, otočila skóre a slaví tři body za vítězství 2:1. Minimálně do zítra se tak posunula na čelo tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.
47' Kušnír (pen)
53' Klíma
69' Levin
72' Weber
81' Kušnír
90' Vaněk
46' Klíma
64' Machuča
89' Štěpánek
Sestavy
Adamuška – Kušnír, M. Čelůstka, Bedecs, Janoščín (77. Dedič, 90. Reintam) – Janošík, R. Vaněk I., Weber, Šumbera – Omasta – Hejný.
Na lavičce: Bárta, Mravec, Klec, Samiec, Schwendt
Trenér: Jiří Neček
Vejmola – Fulnek, Tlustý (46. Vedral), Štěpánek, F. Novotný – Levin, Machuča – Zoubele, Čáp (34. Preisler), Javůrek – Jiří Klíma (81. Šlein).
Na lavičce: Vízek, Vaculík, Šefčík, Turyna
Trenér: Martin Svědík
Rozhodčí: Cieslar - Lakomý, Vodrážka • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 521

Komentář

V úvodu utkání Vysočina nevěděla, kam dříve skočit. V rozmezí od 8. do 11. minuty si domácí vytvořili hned tři tutové šance. Nejprve se centr Webera z rohového kopu snesl až ke Kušnírovi, jehož tečovaná střela skončila těsně mimo. Hned vzápětí Weber vybojoval pro Třinec pokutový kop, když se prosmýkl kolem Levina a ten ho musel faulovat, Bedecs ovšem penaltu neproměnil, přízemní pokus k pravé tyči dokázal Vejmola skvěle vyrazit. Gólem neskončila ani další šance Slezanů. Šumbera po závaru v pokutovém území vybídl ke skórování Hejného, jenž ovšem z malého vápna nepropálil obránce. 

První větší šanci měla Jihlava ve 24. minutě, Klíma se dostal k dobré střele, ještě lepší zákrok však předvedl Adamuška a míč vytěsnil mimo tři tyče. Poté už ovšem hrozil znovu jen Třinec. Hejný z úhlu vracel míč před šestnáctku, kam si naběhl Richard Vaněk a povedenou ránou pořádně prověřil Vejmolu, který se však znovu zaskvěl a vytěsnil balon do spojnice břevna a tyče! V další tutovce domácím scházela přesnost, osamocený Šumbera hlavičkou přestřelil branku po centru Kušníra.

V nastavení první půle se nakonec Slezané dočkali zasloužené branky. Rohový kop Webera odvrátil Klíma pouze rukou a sudí nařídil druhou penaltu. Tentokrát už byl jihlavský gólman překonán, k míči se postavil Ondřej Kušnír a povedenou panenkou uspěl.

Velmi pohledný zápas nabídl veliké drama, Vysočina totiž srovnala hned v úvodu druhého poločasu. Rohový kop sice domácí odvrátili, ale míč vrátil k přední tyči Machuča přímo ke spoluhráči, kterým byl Jiří Klíma, jenž odčinil penaltový zákrok a zblízka propálil Adamušku mezi nohy. Jihlava hned mohla přidat další gól, na centr Javůrka z pravé strany si naskočil Novotný, ovšem o kousek minul přední tyč třinecké branky.

Hosté byli produktivnější, což v tomto duelu rozhodlo, dokázali totiž v 69. minutě dokonat obrat, prosadili se po krásné individuální akci. Vladislav Levin se na pravé straně šestnáctky uvolnil a následnou parádní ranou vymetl bližší šibenici.

Třinec se nehodlal smířit s porážkou a ještě bojoval alespoň o bod, druhý gól v zápase mohl přidat kapitán Kušnír, který se dostal k odraženému míči po rohovém kopu, avšak nedokázal prostřelil clonu. V nastavení Weber rozehrál další pěkný rohový kop, hlavou prodlužoval míč Čelůstka a balon se snesl na břevno! Hosté už se v závěru ubránili a mohou slavit vydřené tři body, ve druhém poločase však byla lepším týmem.