05.11.2018 | Filip Lefenda | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Říjen patřil Davidům Ledeckému a Oulehlovi

Foto: fnliga.cz
Praha – Říjnovou anketu LFA o nejlepšího fotbalistu a kouče FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ovládli dva Davidové. Ten z Českých Budějovic – Ledecký – vsítil během tří utkání hned pět branek a stihl se blýsknout i hattrickem. Dynamo je díky jeho trefám na čele soutěže. Jen o tři body zpět se drží pod taktovkou teprve pětatřicetiletého Davida Oulehly Varnsdorf. Severočeši dosud pod vedením nadějného trenéra inkasovali jen šest branek a mají vůbec nejméně porážek ze všech účastníků soutěže.

Hráč měsíce – David Ledecký (SK Dynamo České Budějovice)

Tři zápasy, pět branek. Taková byla říjnová bilance českobudějovického kanonýra Davida Ledeckého, díky jehož přesným zásahům aktuálně Dynamo vévodí FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Pětadvacetiletý útočník načal svůj měsíční gólový účet v Sokolově, kde České Budějovice zvítězily 2:0, to nejlepší ale mělo teprve přijít. 

Ostrými pálil rodák z Brandýsa nad Labem především ve šlágru 12. kola, v němž Dynamo přivítalo v souboji exligistů na domácím stadionu ambiciózní Hradec Králové. Ledecký, jenž strávil poslední dvě sezóny v Polsku, sestřelil Votroky hattrickem! A aby toho nebylo málo, zapsal se Ledecký do střelecké listiny také na půdě nováčka z Chrudimi, kde trefou ze 74. minuty zachraňoval remízu. Říjnovou formu si ostatně udržuje i nadále – o víkendu načal gólem pět kol neporaženou Jihlavu, skóroval již v šestém utkání v řadě a zaokrouhlil svůj letošní účet na deset tref, což z něj dělá nejlepšího střelce F:NL.

Říjnové výsledky Českých Budějovic:

11. kolo: FK Baník Sokolov – SK Dynamo České Budějovice 0:2
12. kolo: SK Dynamo České Budějovice – FC Hradec Králové 3:1
13. kolo: MFK Chrudim – SK Dynamo České Budějovice 2:2

Nejbližší program Českých Budějovic:

15. kolo: FK Varnsdorf – SK Dynamo České Budějovice
16. kolo: SK Dynamo České Budějovice – FK Viktoria Žižkov

Trenér měsíce – David Oulehla (FK Varnsdorf)

V létě převzal kormidlo na střídačce Varnsdorfu, který pod jeho taktovkou nepřestává udivovat. Řeč je o mladém kouči Davidu Oulehlovi, jenž se na sever Čech přesunul ze Žižkova. Pětatřicetiletý trenér s Varnsdorfem uhrál za 14 kol celkem 26 bodů, což je jen o tři body méně, než kolik zatím získalo vedoucí duo České Budějovice – Jihlava. Ovoce přináší zejména poctivá defenzíva, která dosud inkasovala jen šest branek! Díky tomu letos odešel Varnsdorf z utkání bez bodu jen ve dvou případech a má tak vůbec nejméně porážek ze všech účastníků FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY!

V říjnu Severočeši přemožitele nenašli. Oulehla nejprve s Varnsdorfem uspěl v pikantním souboji proti svému bývalému zaměstnavateli ze Žižkova (3:1) a následně přivezl se svými svěřenci bod z Vlašimi (1:1). Měsíc završil Varnsdorf důležitou výhrou nad nebezpečným Ústím (1:0). Dlouho to byla právě Arma, kdo platil za největší letošní senzaci soutěže, Ústí ale pomalu vyklízí pozice, a tak roli "severočeského zázraku" převzal právě Oulehlův Varnsdorf, který i se znatelně nižším rozpočtem ze čtvrté pozice zdařile nahání největší aspiranty na postup. A že v tom hodlá pokračovat naznačil i v posledním kole, kdy uspěl na hřišti Prostějova.

Říjnové výsledky Varnsdorfu:

11. kolo: FK Varnsdorf – FK Viktoria Žižkov 3:1
12. kolo: FC Sellier & Bellot Vlašim – FK Varnsdorf 1:1
13. kolo: FK Varnsdorf – FK Ústí nad Labem 1:0

Nejbližší program Varnsdorfu:

15. kolo: FK Varnsdorf – SK Dynamo České Budějovice
16. kolo: FC MAS Táborsko – FK Varnsdorf